Bi za mladostno, napeto kožo uporabili svežo polžjo slino?

Magazin 25. Jun 202209:45
Nega kože s polžjo slino
Profimedia

V Evropi lahko polžjo slino najdemo v več kozmetičnih izdelkih, ti naj bi poskrbeli za še posebej mehko in napeto kožo. Kaj pa bi se zgodilo, če bi si na obraz nanesli kar svežo polžjo slino?

Nega obraza s polži ni pravzaprav nič novega. Že pred leti so jo izvajali – in sicer tako, da so velike polže preprosto položili na kožo. Medtem ko so polži prosto lezli po obrazu, denimo, so seveda puščali sled sline, ki naj bi imela negovalne učinke. Tudi današnja lepotna industrija trdi, da ima slina vlažilne lastnosti in da pospešuje nastajanje kolagena.

Kot kaže se je lepotni trend vrnil, vsaj med uporabniki TikToka. Le da ti namesto dragih kozmetičnih izdelkov uporabljajo svežo polžjo slino.

Tako se je novinarka življenjskega stila pri the Guardian Anita Bhagwandas odločila ta trend – kljub strahu pred vsem, kar leze – preizkusiti na lastni koži. In se podala na lov za polži na domač vrt.

Kako je potekal preizkus:

Z vatirano palčko je pobrala, kolikor je bilo mogoče sveže polžje sline. Sprva je ni bilo veliko, a si jo je vseeno vtrla na predel lica in se odpravila spat.

Naslednje jutro ni bilo opazne razlike.

Vendar je na terasi opazila še enega velikega polža in nabrala dovolj sline, da je postopek ponovila.

Mnenje:

Težko se ji kaj zagnusi, a to se ji je.

Ali je učinkovito?

“Kdo ve,” je zapisala.

Je vredno?

“Ne,” pravi in dodaja:

Prihranite si težave (in polžev mir) in raje še naprej uporabljate svoje najljubše kozmetične izdelke. Če pa res želite preizkusiti učinke polžje sline, jo nekateri izdelki, kot rečeno, vključujejo, zato se namesto na vrt odpravite v bližnjo drogerijo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.