Billie Eilish ima Tourettov sindrom in o tem odkrito govori

Magazin 27. Maj 202208:00 0 komentarjev
billie eilish
Profimedia

20-letna pevka je o svojem stanju odkrito spregovorila med gostovanjem v šovu, ki ga vodi David Letterman.

Gre za Netflixov šov z naslovom My Next Guest Needs No Introduction. Billie Eilish je med oddajo imela tik, kar je spodbudilo pogovor o sindromu, s katerim se spopada že od otroštva. Potem ko je Billie naredila nenavaden gib z glavo in usti, jo je voditelj Letterman vprašal, ali je to naredila zaradi muhe. Odgovorila mu je, da ima tike, te pa je v njenem primeru sprožila osvetlitev v studiu.

“Zelo nenavadno mi je to, o tem skorajda nisem govorila. Najpogostejši odziv ljudi, ko jim to povem, je smeh, saj mislijo, da poskušam biti duhovita. Mene pa to zelo užali in jim na koncu povem, da imam Tourettov sindrom,” je dejala pevka.

“Nikoli si ne bi mislili, koliko ljudi ga ima. Nekaj umetnikov je reklo, da ga imajo od nekdaj, to se mi je zdelo zelo zanimivo,” je še rekla Billie in dodala, da jo je ta motnja zelo zmedla, saj je ni razumela. Odkrili so ji jo, ko je imela 11 let. V otroštvu je imela blage tike, ki pa so se sčasoma menjavali. Pojasnila je, da ima boljša in slabša obdobja ter da tiki pravzaprav nikoli povsem ne pojenjajo.

Sicer pa je Tourettov sindrom, imenovan tudi sindrom Gilles de la Tourette, kompleksna nevrološko-psihiatrična motnja. Zanjo so značilni nehoteni telesni gibi (tiki) in nenadzorovani vokalni glasovi. S tiki se običajno pokaže v otroštvu, nekje med šestim in osmim letom starosti.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!