Billie Eilish kot najmlajša glavna izvajalka v zgodovino Coachelle

Magazin 19. Apr 202211:00 0 komentarjev
Billie Eilish
Profimedia

Priljubljena ameriška popzvezdnica Billie Eilish je navdušila na Coachelli 2022. Z 20 leti je postala najmlajša glavna izvajalka v 23-letni zgodovini tega priljubljenega glasbenega festivala v Kaliforniji.

“To je tako čudno. Ne bi smela biti ‘headliner’ tega s*****,” so bile besede mlade senzacije, ki še sama ni mogla verjeti, da je glavno ime Coachelle.

Leta 2019 je na omenjenem festivalu že nastopila, a ji je pripadla le manjša vloga.

Njena kariera se je v tem času bliskovito vzpela: z dvema albuma se je povzpela na vrh glasbenih lestvic, prejela je oskarja za najboljšo izvirno pesem No Time To Die za istoimenski film o Jamesu Bondu, osvojila je sedem glasbenih nagrad grammy … Vsem dosežkom je dodala novega na Coachelli 2022.

Kot je zapisal Independent, je Billie na festivalu pokazala umirjenost, ki presega njena mlada leta, obenem pa je bil njen nastop močan in pester, skratka vrhunski. Na odru so se ji pridružila znana glasbena imena, med njimi Damon Albarn, frontman skupin Blur in Gorillaz, skupaj sta izvedla pesem Getting Older, in zvezdnik r’n’b-ja Khalid, s katerim je izvedla singel Lovely.

Angleški popzvezdnik Harry Styles je bil glavno ime petkovega večera, kanadski superzvezdnik The Weeknd pa nedeljskega.

Billie Eilish
Profimedia

V zgodovino Coachelle 2022 se bo zapisala tudi Anitta. Postala je prva brazilska soloizvajalka, ki je stopila na enega izmed številnih odrov kalifornijskega festivala.

“Živjo, svet, dobrodošli v Braziliji. To je moja država,” je Anitta zapisala na Instagramu po nastopu. Delila je utrinke z zgodovinskega nastopa za njeno državo. In ravno deželi sambe in nogometa se je poklonila med nastopom – nosila je oblačila v barvah brazilske zastave, ozadje pa je ponazarjalo fasade hiš v brazilskih revnih četrtih, znanih kot favele. 

Anitta
Profimedia

29-letna Anitta se je na oder pripeljala na motorju, tam pa jo je čakal njen prvi gost, slavni ameriški raper Snoop Dogg. Dobra prijatelja sta od leta 2019, ko sta skupaj posnela pesem Onda Diferente. Anitta je izvedla tudi uspešnico iz leta 2022 Faking Love, pri kateri je združila moči z ameriško raperko Saweetie, pa tudi svetovno uspešnico Envolver, ki si jo je na YouTubu ogledalo več kot 139 milijonov ljudi. 

Coachella se bo nadaljevala ta konec tedna.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!