Bizarna težava, zaradi katere se Grki pritožujejo nad srbskimi turisti

Magazin 29. Maj 202205:55 4 komentarji
plaža v Grčiji
Costas Baltas/REUTERS

Grki se pritožujejo nad nekaterimi srbskimi gosti, razlog pa je nadvse bizaren – paprika. Kot je povedal eden od uslužbencev srbske turistične agencije za Nova.rs, naj bi na poti proti Grčiji kupovali velike količine paprike in jih nato pekli v grških apartmajih, s tem pa prihranili pri elektriki in času.

V toplejših mesecih, ko se začnejo dopusti in se poveča število potovanj, večkrat beremo o različnih pritožbah turističnih delavcev čez turiste. A zgodba iz Srbije sodi v posebno kategorijo. V eni od srbskih potovalnih agencij so v pogovoru za Nova.rs opisali težavo, ki jezi grške turistične delavce.

Njihova glava težava v povezavi s srbskimi turisti je paprika. Kot je dejal, naj bi ti turisti lovili septembrske termine zaradi kuhanja in ne poležavanja na plaži.

Hrvaški turizem
Profimedia

Na poti do Grčije naj bi se avtobusi ustavljali v Leskovcu, kjer ljudje kupujejo večje vreče paprike in jih nato pečejo v grških apartmajih. Septembra naj bi po pisanju Nova.rs izkoristili nižje cene aranžmajev, ki močno padejo v primerjavi z glavno sezono, in prihranili čas, ki ga sicer namenijo pripravi ozimnice, ob tem pa pri pripravi porabljajo grško elektriko in ne svoje.

Prav zadnji razlog bi lahko bil ob zdajšnjih vse višjih cenah še bolj izrazit. Grški turistični delavci so težave zavedajo, vendar za zdaj odgovora še nimajo. V preteklosti so se pritoževali predvsem nad iznajdljivostjo srbskih turistov v lokalih in hotelih, ko so pod mizo mešali svoje pijače.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje