Brad Pitt je soustanovitelj luksuzne modne linije iz kašmirja

Magazin 23. Mar 202313:30
Brad Pitt
Profimedia

Brad Pitt je soustanovitelj nove luksuzne linije kašmirja z naslovom God's True Cashmere - skupaj z dobro prijateljico Sat Hari, ki je tudi oblikovalka nakita, ukvarja pa se še s holističnim zdravljenjem.

Njuno prvo kolekcijo so lani konec leta uradno predstavili v londonski veleblagovnici Selfridges. Zgodba modne linije se je začela leta 2019, na prodajno polico pa so izdelki prišli leto dni zatem. Linija se je razvila v luksuzno ponudbo kosov iz 100 % kašmirja, izdelanih v Italiji. Prejo pa pridelujejo iz različnih etičnih kozjih farm. “Nekega dne bi želeli imeti lastne kozje farme,” pravi Sat Hari in dodaja, da bi vsaka koza imela svoje ime. Modna linija vključuje trenirke in kariraste srajce, ki so postale njihov prepoznavni artikel. Nedavno so jih nosile celo zvezdnice, kot sta Jennifer Garner in Mary-Kate Olsen.

brad pitt srajca
Vir Twitter

Preden sta Brad Pitt in Sat Hari kolekcijo predstavila v Evropi, sta jo dala na police v butiku Paole Russo v Los Angelesu, ki se imenuje Just One Eye. Butik se je izkazal za ključnega podpornika znamke in sestavni del njene rasti. ”In povsem normalno se nam je zdelo, da kolekcijo predstavimo tudi v Evropi, odločili smo se za londonski Selfridges,” pravi Brad. Sat Hari je bila nad kašmirjem navdušena že, ko je še živela v Indiji. ”Tam sem odraščala in res obožujem pašmine iz kašmirja. Ta mehkoba tkanine je prav tolažilna.” Tudi Brad je nad kašmirjem navdušen. ”Kašmir je pojem elegance, kakovosti in udobja. Naši kosi so taki, da jih imaš lahko za vse življenje. Nekaj, kar zapustiš potomcem.”

Brad Pitt, Sat Hari
Profimedia – Nekaj časa so namigovali, da sta Brad Pitt in Sat Hari par

Sat Hari in Brad Pitt skupaj izbereta prejo in zabavne barvne kombinacije. ”V to vloživa veliko časa in energije. Najzahtevnejši del je bilo iskanje karirastih vzorcev, ki jih lahko nosijo tako moški kot ženske.” Pitt, ki je pred kratkim navdušil s svojimi drznejšimi stilskimi kombinacijami, se strinja, da moda ne bi smela biti vezana na spol. “Pravim, da nosite tisto, v čemer se dobro počutite. Nosite tisto, kar je zabavno, in oblačila, v katerih se dobro počutite!” Vstop v proces oblikovanja je bil zanj in tudi za Sat Hari zabavna učna izkušnja. “Barvne kombinacije so neskončne,” pravi Pitt. “Včasih se tudi prepirava, jaz sem recimo za paradižnikovo rdečo, ona pa se bolj navdušuje nad češnjevo rdečo.”

Sat Hari
Profimedia

Glede na to, da je Sat Hari holistična zdravilka in oblikovalka nakita Amrit, je želela oblačila okrasiti z detajli, ki so osredotočeni na dobro počutje. Vse srajce imajo na primer 11 zaponk – 7 spredaj in 4 na žepu ter manšetah. Izdelane so iz dragih kamnov, ročno izrezljane v Indiji. “V telesu imamo 7 čaker,” pravi Sat Hari, “zakaj jih torej ne bi dali sedem na sprednjem delu srajce, da bodo vse vaše čakre aktivirane?” Vsaka srajca ima različne drage kamne, vendar vključujejo tigrovo oko, mesečev kamen, ametist, rožnati kremen, smaragd in druge – vsi so različnih odtenkov in predstavljajo različne kvalitete, vključno z bogastvom, ljubeznijo in modrostjo. “Sat je zelo trdo delala na tem projektu – jaz nisem,” se šali Pitt. “Opravila je vsa težka dela.” Linija je že pridobila svoj stalni krog privržencev, čeprav se cena srajc lahko povzpne tudi na 2.000 dolarjev. Prodaja se jim je povečala predvsem v času pandemije. ”Ljudje so bili doma in želeli so nekaj, kar je toplo, prijetno in enostavno,” pravi Sat Hari. “Srajce lahko nosite kot pižamo ali s kavbojkami ali krilom.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.