Če vas mučijo žulji, preizkusite te preproste, a odlične trike

Magazin 24. Maj 202210:15 0 komentarjev
noga, žulj
Profimedia

Marsikdo ima težave z neprijetnimi žulji. Ti se pogosto pojavijo ob nošenju novih čevljev, a to nadlogo je mogoče omiliti na preproste načine.

Z uporabo preprostih, a učinkovitih trikov si lahko zelo pomagate in preprečite, da bi vas žulji ovirali med vsakdanjimi obveznostmi. Pri tem boste potrebovali zgolj sestavine, ki jih že imate doma, v kuhinji in kopalnici.

Otroški puder

Če so vam čevlji popolnoma prav in vam niso preozki, a se žulji vedno pojavijo na istih mestih, si lahko pomagate z nečim, kar imate v kopalnici – gre za otroški puder, ki ga preprosto nanesete na ožuljeno mesto. Puder bo na koži ustvaril tanko plast, ki bo zmanjšala trenje, in boleča koža se bo hitro pomirila.

Krompir

Če pa se vam čevlji zdijo nekoliko trdi, si lahko pomagate tako, da jih zmehčate s pomočjo krompirja. Postopek je sledeč: zvečer olupite krompir in ga čez noč pustite v čevlju. Do jutra bodo sokovi, ki jih krompir izloča, zmehčali material in malce razširili čevlje.

Alkohol za mehčanje usnja

Zalegel bo tudi alkohol: če vas usnjeni čevlji tiščijo na točno določenem mestu, notranjost čevlja namažite z alkoholom in ga nato takoj obujte. Brez skrbi, alkohol bo izhlapel in usnje ne bo poškodovano, samo zmehčalo se bo in občutek utesnjenosti bo hitro izginil.

Vrečke z zamrznjeno vodo

Čevlje, ki so vam malce preozki, lahko razširite še na en preprost način, in sicer s pomočjo ledu. V vrečke za zamrzovanje vlijte vodo in jih dajte v čevlje. Čez noč jih postavite v zamrzovalnik. Ko voda zamrzne, se njen volumen poveča, tako da se bodo razširili tudi čevlji.

Na spletu je mogoče najti veliko posnetkov s koristnimi namigi, kako si hitro pomagati, če imate žulj, pa tudi kako preprečiti, da bi se žulji pojavili. Morda vam kakšen pride prav.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!