Celine Dion ni med 200 najboljšimi pevci vseh časov: “To je na meji izdaje”

Magazin 03. Jan 202309:14
Celine Dion
Foto: Profimedia

Kultna glasbena revija Rolling Stones je objavila lestvico 200 najboljših pevcev vseh časov, a na njej ni kanadske mojstrice romantičnih balad Celine Dion, kar je milo rečeno razjezilo njene oboževalce. "To je na meji izdaje," je na družbenem omrežju komentiral producent in snemalec Jamie Lambret.

Glasbena revija Revija Rolling Stones je 1. januarja objavila lestvico 200 najboljših pevcev vseh časov, a je mnoge presenetilo, da na njej ni večkratne grammyjevke in mojstrice romantičnih balad Celine Dion, ki je javnosti najbolj znana po pesmi My Heart Will Go On iz filmske uspešnice Titanik.

Člani komisije pri glasbeni reviji so lestvico sestavili na podlagi “izvirnosti, vpliva, globine in širine glasbenikove zapuščine”. Na obsežnem seznamu je na prvem mestu Aretha Franklin, na drugem Whitney Houston, sledita Sam Cooke in Billie Holiday, na petem mestu je Mariah Carey, sledijo Ray Charles, Stevie Wonder, Beyonce, Otis Redding in Al Green. Med 200 najboljšimi so tudi Billie Eilish, Adele, Michael Jackson, Freddie Mercury, Marc Anthony, Ozzy Osbourne, Taylor Swift, Elton John, Bob Marley, Tina Turner, Bob Dylan, Prince, Elvis Presley, SZA in Rosalia. Celotno lestvico najdete na tej povezavi.

54-letna Celine Dion je v svoji karieri prodala več kot 250 milijonov albumov po svetu, je večkratna dobitnica grammyjev in drugih prestižnih nagrad, zato se njenim oboževalcem in kritikom zdi neverjetno, da je ni med dvestoterico najboljših. “Če na tej lestvici ni Celine Dion, verjetno najboljše vokalistke vseh časov, je to na meji izdaje,” je na Twitterju komentiral producent in snemalec Jamie Lambret. 

Eden od komentarjev se glasi tudi: “Spoštovani Rolling Stones. To je Celine Dion. To, da ste jo izpustili s seznama 200 največjih pevcev vseh časov, mora biti poštena in obžalovanja vredna napaka … če ste to naredili namerno, je to kaznivo dejanje.”

Revija Rolling Stones je na lestvici poleg Dion izločila še pevce, kot so Pink, Andrea Bocelli, Jennifer Hudson, Janet Jackson, Madonna, Cher, Nat King Cole in Tony Bennett. 

Kanadska pevka Celine Dion se že nekaj časa sooča z resnimi zdravstvenimi težavami. Menda ima tako hudo obliko mišičnih krčev, da velikokrat ne more hoditi, zato je odpovedala vse koncerte po Evropi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar