Čemu služi plastična mizica na pici?

Magazin 25. Dec 202215:064 komentarji
Pica
PROFIMEDIA

Ob dostavi pice pogostokrat na sredini jedi dobimo tudi plastični pripomoček, ki spominja na majhno mizo. Čemu ta v resnici služi?

Če ste kdaj naročili dostavo pice, ste verjetno ob odprtju kartonaste škatle na sredini zagledali plastično mizico. Nekatere imajo tri noge, nekatere štiri. V nasprotju s prepričanjem nekaterih pa plastična mizica ni dekorativni dodatek, temveč služi praktičnemu namenu.

Patent za plastično mizico je v 80. letih prejšnjega stoletja vložila Carmela Vitale iz New Yorka, služi pa kot varovalo pred zgornjim delom pokrova škatle, da se ta ne bi prilepil na hrano. Ker je pica ob pakiranju običajno še vedno zelo vroča, bi se lahko namreč pokrov ob pari začel povešati in lepiti na mehki nadev pice.

Da se to ne bi zgodilo, si restavracije, ki omogočajo dostavo na želeno lokacijo, pomagajo tako, da med pakiranjem jedi na sredino položijo plastično mizico in tako preprečijo morebitna neprijetna presenečanja za njene naročnike. Nihče namreč ne bi bil vesel, če bi ob odprtju kartonaste škatle polovico nadeva ugledal na pokrovu in ne na testu te slastne jedi.

Plastična mizica je torej pripomoček, s katerim minimiziramo stik embalaže z jedjo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

 

Komentari

Vaš komentar