Chanel z nostalgično kolekcijo za poletje 2022

Magazin 14. Okt 202119:00 > 19:09 0 komentarjev
chanel
Profimedia

Ikonična francoska modna hiša Chanel je na pariškem tednu mode predstavila kolekcijo oblačil za pomlad in poletje 2022, ki je bila polna navdihov iz 80. let.

Zadnja in med modnimi navdušenci najtežje pričakovana modna revija tedna mode v Parizu, se je tudi tokrat trla urednikov, blogerjev, zveznikov in vplivnikov. V nekoliko bolj umirjeni obliki od siceršnjih spektaklov v palači Grand Palais je svoje videnje naslednjega poletja predstavila kreativna direktorica Virginie Viard, ki je nasledila legendo modnega oblikovanja – Karla Lagerfelda.

chanel
Profimedia

Od razkošnih, močno dekoriranih kopalk do modelov s popolnimi ravnimi lasmi, ki so se vrtele po pisti, preden so zavzele pozo pred fotografi, Virginia je jasno naznanila, da se glamurozni stil iz 80. in zgodnjih 90. let vračajo v velikem slogu. Ton je modni reviji dala z nostalgično zvočno spremljavo, ki se je končala z uspešnico Georgea Michaela Freedom.

chanel
Profimedia

V skladu s temo 80. let so bili na brvi obvezni opazni zlati dodatki in nakit, ki ga navdihuje vintidž. Ta trend se je pojavil v obliki velikih prstanov, pisanih ogrlic, uhanov v obliki lestencev in pasov iz verižic, ki so zapasani nizko na bokih. Videz je še zlasti eleganten, saj ga dopolnjuje značilni Chanelov tvid.

chanel
Profimedia

Modne revije v današnjih časih zaznamujeta skorajda vojaški način korakanja in stoična mimika. Toda Chanel je prekršil to pravilo v duhu vračanja glamurja 80. let in poskrbel, da so se manekenke na modni pisti zabavale! To je bil pravzaprav poklon supermodelom iz tistega časa, ki so bile znane po razigrani hoji in številnih obratih pred bliskavicami fotoaparatov.

chanel
Profimedia

Virginie Viard se je z modno revijo za pomlad in poletje 2022 želela pokloniti tudi modnim fotografom.
”Danes pozivam fotografe. Všeč mi je način, kako vidijo Chanel. Podpirajo in navdihujejo me,” je dejal Viard. Temu v čast sta fotografa Inez in Vinoodh posnela vrsto portretov z Lily-Rose Depp, Almo Jodorowsky, Jennie, Rebecco Dayan in Quannah Chasinghorse-Potts.

chanel
Profimedia

Ne glede na to, ali je bila kolekcija zasnovana kot poklon osemdesetim ali ne, je nostalgična premisa z duhom zgodnjih 90. let zelo značilna za Virginie Viard. Odkar je prevzela vajeti pri Chanelu, so bile njene kolekcije zelo različnih oblik, vse pa so imele retro podobo, ki je nedvomno zakoreninjena v njenih formativnih letih: osemdeseta in budnost, čisti glamur in zdrav občutek elegantnosti, ki so takrat opredeljevali modno pisto. To je bolj razigran, rahlo drzen in neobičajen pristop k Chanelu, ki pozdravlja vrline obdobja v modi, ki je v tistih časih trdno uveljavilo mehanizem današnje industrije.

chanel
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!