Chanel z novo kolekcijo ostaja zvest modni klasiki

Magazin 30. Jan 202218:15 0 komentarjev
chanel
Profimedia

Chanel je v Parizu predstavil novo haute couture kolekcijo za modno sezono pomlad in poletje 2022.

Modna znamka Chanel je s kreacijami zopet zavzela pariški Grand Palais Éphémère. V torek so predstavili pomladno-poletno kolekcijo visoke mode pod kreativnim vodstvom Virginie Viard. Kolekcija je v ospredje postavila klasične in tradicionalno prepoznavne Chanelove elemente. Manekenke so nosile posodobljene kostime iz tvida in tesno krojene večerne obleke z ročnimi našitki. Modno revijo je zopet zaključila poročna kreacija.

chanel
Profimedia

Chanel je modno revijo ponovno začel pompozno. Tokrat jo je odprla vnukinja Grace Kelly, monaška manekenka, pisateljica in daljna naslednica krone, Charlotte Casiraghi, ki je na modno brv prijahala na konju, oblečena v eleganten črn komplet iz tvida. Glasbena podlaga je delo umetnika in dobrega prijatelja kreativne vodje Virginie Viard.

chanel
Profimedia

Chanel je s kolekcijo ostal zvest zgodovinski klasiki.

Virginie Viard je navdih za kolekcijo črpala iz 20. let prejšnjega stoletja. Navdihnili so jo perje, našitki in resice, ki so v tem obdobju krasili sleherno obleko. Kolekcija izraža tudi njeno raziskovanje konstruktivizma in predstavitev njegove nežnejše, ženske plati. Elemente konstruktivizma je v modno oblikovanje vključeval tudi pokojni Karl Lagerfeld, nekdanji kreativni direktor znamke Chanel.

moda
Profimedia

Kljub dodatkom iz zgodovinskega modnega obdobja pa so silhuete ostale zveste klasičnemu Chanelu. Prevladoval je tvid, opaziti pa je bilo mogoče tudi večerne obleke iz satena, šifona in organze. Kreacije so z minimalnim dodatkom modnih dodatkom žarele v ospredju. Virginie Viard pa je kljub klasičnemu pristopu predstavila modernizirane različice klasičnih kosov. Krilo v A-liniji je spremenila v strožji, raven kroj, hlače v kostimu pa so iz ravnega kroja prešle v napihnjen kroj z ozkim delom na višini gležnjev.

chanel
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!