Christina Applegate, ki se bori z multiplo sklerozo, je dopolnila 50 let

Magazin 30. Nov 202112:45
Christina Applegate
Profimedia

Igralka Christina Applegate, ki je ravno na letošnji zahvalni dan srečala abrahama, je sledilcem na Twitterju sporočila: "Vsem skupaj danes pošiljam veliko ljubezni."

Nekdanja najstniška zvezdnica Družine za umret, ki je letošnje poletje razkrila, da so ji diagnosticirali multiplo sklerozo, je zapisala še: “Ja. Danes imam 50 let. In imam MS. Kar težko je.”

Nadaljevala je: “Vsem skupaj danes pošiljam veliko ljubezni. Številni danes trpite in mislim na vas. Najdimo moč, da dvignemo glave. Moja trenutno počiva na blazini. A se trudim.”

Na istem družbenem omrežju je Christina Applegate o svojem zdravstvenem stanju spregovorila v avgustu, nekaj mesecev po diagnozi. “Nenavadno potovanje je to. Vendar imam veliko podpore ljudi, ki jih poznam in trpijo za isto boleznijo. Zahtevna pot je to. A, kot vemo, se pot nadaljuje. Razen če nam jo kak kreten zapre.”

Christina, dobitnica emmyja za gostujočo vlogo v Prijateljih, je dobila veliko podpore prijateljev in oboževalcev. Na Twitterju se je oglasila tudi Selma Blair, s katero sta pred skoraj dvema desetletjema igrali v komediji To sladko bitje (s Cameron Diaz v glavni vlogi) in ki se tudi sama že leta bori z multiplo sklerozo.

Cameron Diaz, Selma Blair, Christina Applegate
Profimedia

“Vedno te imam rada. Vedno tukaj. Kot tudi najina otroka, ki naju vsak dan pretepata z ljubeznijo,” je šaljivo zapisala 49-letna Blair, ki je svoje soočanje z MS predstavila tudi v dokumentarcu. In Christina je odpisala: “Rada te imam, sestra. Najina otroka sta res čudna.”

Selma ima iz nekdanjega razmerja z modnim oblikovalcem Jasonom Bleickom desetletnega sina Arthurja Sainta, Christina pa z možem, glasbenikom Martynom LeNoblom, prav tako desetletno hčer Sadie Grace.

Tudi James Marsden, Christinin soigralec iz Netflixove komične serije Dead to Me, je kolegico v neki televizijski oddaji pohvalil za njeno moč in dodal, da ga navdihuje: “Takšen je njen značaj, takšna pač je. Nič je ne more držati na tleh in borila se bo za vsako stvar, res jo občudujem.”