Cuba Gooding Jr. priznal spolni napad in dotikanje ženske brez dovoljenja

Magazin 15. Apr 202213:45
Cuba Gooding jr.
Profimedia

Z oskarjem nagrajeni igralec Cuba Gooding Jr. je bil obtožen nasilja nad tremi ženskami, vendar je krivdo priznal le za eno obtožbo - da se je na silo in brez dovoljenje dotikal ženske v nočnem klubu Lavo v New Yorku.

Cuba Gooding Jr. je v sredo, 13. aprila, priznal krivdo, da se je leta 2018 nasilno dotikal ženske v newyorškem nočnem klubu. Priznanje krivde je bilo izrečeno skoraj tri leta po tem, ko je bil z oskarjem nagrajeni zvezdnik – za vlogo v filmu Jerry Maguire – aretiran zaradi spolne zlorabe. Seveda je sodni proces trajal dolgo, saj so se zvezdnikovi odvetniki trudili ovreči vse obtožbe in znižati kazen. 54-letni Gooding, obtožen, da je v letih 2018 in 2019 na različnih nočnih mestih Manhattna brez dovoljenja in nasilno nadlegoval tri ženske, je priznal krivdo le za eno od obtožb – za dejanje, ki se je zgodilo v nočnem klubu Lavo New York. Potem ko se je igralec izrekel za krivega, se je izognil enoletni zaporni kazni. Zvezdnik bo tako užival prostost in delal v filmski industriji, od njega pa je zahtevano, da poišče pomoč in svetovanje zaradi pretirane zlorabe alkohola. Po šestih mesecih upoštevanja navodil sodišča mu bo priznana le krivda za lažjo kršitev nadlegovanja.

Gooding je bil prvič aretiran junija 2019 zaradi grobega otipavanja 29-letne žrtve, saj jo je v lokalu Rooftop Bar & Lounge blizu Times Squarea brez dovoljenja grabil za prsi in jih stiskal. Nečednega vedenja ga je obtožila tudi natakarica restavracije TAO, Natasha Ashworth, ki je navedla, da jo je oktobra 2018 otipaval, neimenovana ženska pa ga je obtožila spolnega stika brez privolitve, do česar je prišlo v nočnem klubu LAVO. Gooding se je pred tem izrekel za nedolžnega po šestih točkah prekrška in zanikal vse obtožbe. Njegovi odvetniki so trdili, da so preveč vneti tožilci, ujeti v gorečnost gibanja #MeToo, zato poskušajo “običajne kretnje” ali nesporazume spremeniti v kazniva dejanja. Nekdanji newyorški okrožni državni tožilec Cyrus Vance Jr. je sprva zavrnil možnost, da jo 54-letnik odnese brez zaporne kazni, pozneje pa se je bil pod vodstvom okrožnega tožilca Alvina Bragga pripravljen pogajati glede milejše kazni.

Naj spomnimo, da je bil Cuba Gooding Jr. pred dvema letoma na sodišču tudi zaradi obtožb anonimne ženske, ki trdi, da jo je igralec posilil v hotelski sobi leta 2013. Odvetnik zvezdnika vse obtožbe še vedno ostro zanika.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.