Čustveno slovo Ellen DeGeneres z malih zaslonov

Magazin 17. Maj 202208:45 0 komentarjev
Ellen DeGeneres
Profimedia

Z zadnjo oddajo The Ellen DeGeneres Show se slovita televizijska voditeljica poslavlja od priljubljene pogovorne oddaje, ki je dočakala skoraj dve desetletji.

Slovo od televizijskih zaslonov je po poročanju Page Six izjemno čustveno, Ellen pa naj bi v zadnjih dveh tednih snemanja, ki sta potekala v koncu aprila, mnogokrat preplavile solze.

”Ellen je veliko jokala. Zadnjih nekaj tednov pred snemanjem zadnje oddaje je bilo zanjo izjemno čustvenih,” je za Page Six povedal vir blizu voditeljice, ki je skoraj dve desetletji kraljevala na malih zaslonih. Zadnjo oddajo, v kateri bo med drugim gostila tudi Jennifer Aniston in Pink (obe sta se namreč pojavili tudi v njeni prvi oddaji 2003), je posnela 28. aprila, predvajana pa bo konec maja. V iztekajočih se oddajah je sicer nastopila vrsta zvezdniških imen, med drugim tudi Billie Eilish, Michelle Obama in Justin Timberlake.

Ellen DeGeneres
Profimedia

Po škandalu v 2020 bi skoraj odnehala

Oddaja The Ellen DeGeneres Show se sicer poslavlja brez večjega trušča, brez rdeče preproge in ognjemetov. Po poročanju tujih medijev je tiho slovo prav želja voditeljice, zato je za občinstvo izbrala le bližnje prijatelje, sodelavce in družino. Svoje slovo od televizijskega šova je Ellen oznanila pred letom dni, le malo zatem, ko so v javnost pricurljale podrobnosti o toksičnih odnosih na snemanjih oddaj. Osebje vpleteno v snemanje namreč ni smelo neposredno govoriti z Ellen, prav tako naj se slednja ne bi kaj veliko menila za dobro počutje sodelavcev na snemanjih. Prav tako je bilo veliko obtožb o rasizmu, tudi spolnem nadlegovanju producentov. Škandal v 2020 je močno zmanjšal gledanost oddaje, prav tako je Ellen spodbudil k temu, da bi odnehala.

Na srečo gledalcev se za to ni odločila, temveč je sprejela namero, da ustvari še dve sezoni. Tako se The Ellen DeGeneres Show končuje po 19 letih, kar je smiselno, saj je po poročanju vira blizu voditeljice, 1 njena najljubša številka. Število devet pa simbolizira konec. V vseh teh letih je Ellen v svojem studiu gostila več kot štiri tisoč gostov. Ellen DeGeneres je s svojo oddajo požela številne prestižne nagrade in pogumno premikala mejnike, tudi na področju spolne usmerjenosti. Kot je povedal vir blizu voditeljice, Ellen na začetku snemanja 2003 ni smela govoriti o svoji partnerici, zato je korak, ko je lahko odkrito spregovorila o svojem razmerju, velika sprememba za televizijo.

Naslednji mesec se priljubljena voditeljica odpravlja v Ruando, kjer si že mesece prizadeva za ohranjanje goril pod okriljem organizacije The Dian Fossey Fund. S seboj bo Ellen vzela še 20 prijateljev in prijateljic, od oddaje pa se je pred časom poslovila tudi na Instagramu.

”Ko smo začeli snemati oddajo leta 2003, iPhone ni obstajal, družbena omrežja prav tako ne. Tudi istospolne poroke niso bile dovoljene,” je zapisala Ellen in se v zapisu zahvalila vsem gledalcem, ki so jo spustili v svoje dnevne sobe, domovanja. Kot je dodala, je bil to njen največji privilegij, za kar se je vsem prisrčno zahvalila.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!