Daniel Lee zapustil mesto kreativnega direktorja Bottege Venete

Magazin 20. Nov 202122:16 0 komentarjev
bottega veneta
Profimedia

Daniel Lee bo mesto kreativnega direktorja predal Matthieu Blazyu.

Bottega Veneta je pod vodstvom oblikovalca Daniela Leeja zavzela modni svet. Kdo ne pozna ikoničnih prešitih torbic in čevljev, bizarnih gumijastih škornjev, resastih plaščev in “pouch” torbic?

Daniel Lee, ki je neverjeten modni uspeh dosegel kljub zavračanju družbenih omrežij, pa je naznanil svoj odhod – na mestu vodje ga bo zamenjal mladi oblikovalec Matthieu Blazy. Pred Leejevim prihodom na mesto kreativnega direktorja 2017 je Bottega Veneta v umirjenem slogu iskala kreativni pretres – zdi se, da po nadvse uspešnih zadnjih letih lahko pod novim vodstvom pričakujejo velike spremembe.

bpttega veneta
Profimedia

Daniel Lee in Matthieu Blazy si delita oblikovalske izkušnje

37-letni Matthieu Blazy kljub dosedanji manjši prepoznavnosti v modni industriji z izkušnjami ne zaostaja. Diplomiral je iz modnega oblikovanja na bruselski šoli La Cambre School of Art and Design. Tesno je sodeloval z oblikovalcem Rafom Simonsom – oblikoval je tako za njegovo lastno znamko, kot za Calvin Klein v času Simonsovega vodstva.

Tako kot Daniel Lee je tudi Blazy pred leti oblikoval za Celine, v času kreativne direktive Phoebe Philo. V njegovem življenjepis je zapisal tudi oblikovanje za znamko Maison Margiela.

bottega veneta
Profimedia

Kakšno Bottego lahko pričakujemo pod novim vodstvom?

Kljub temu da je bil Leejev odstop z mesta kreativnega direktorja nepričakovan, je mesto zasedel pričakovani naslednik. Matthieu Blazy znamko pozna podrobno – v preteklih dveh letih je bil glavni pomočnik Daniela Leeja. Zaradi razlik v pristopu do mode teh dveh oblikovalcev pričakovanje sprememb pri Bottegi Veneti. Blazy še vedno ohranja nekoliko bolj minimalističen in uglajen pristop do oblačil, ki pa jih po unikatni poti naredi zanimive.

Nedvomno je ta korak za znamko in njene oboževalce nadvse vznemirljiv. Glavni direktor podjetja Kering, pod katerim deluje Bottega Veneta, Francois Henri Pinault, je novico z navdušenjem komentiral: “Prepričan sem, da bogate izkušnje in kulturna razgledanost Matthieu Blazya vodijo v kreativne presežke, ki bodo še naprej gradili zapuščino Bottege Venete.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!