Deček iz Srbije je eden od 100 otrok na svetu z nenavadnimi lasmi

Magazin 30. Jul 202213:24 > 18:202 komentarja
Delite:
Deček
Foto: N1

Deček iz Kragujevca je eden izmed le 100 znanih otrok s sindromom "nepočesljivih las", redko gensko mutacijo, ki spremeni obliko lasnih korenin, zaradi česar so lasje izjemno mehki in zelo krhki, poroča N1 Beograd.

Lav je star 22 mesecev in ima lase, ki ustrezajo njegovemu imenu. (Beseda oziroma ime Lav namreč pomeni lev.)

Njegov oče Filip je za portal N1 Srbija povedal, da sta z ženo postala bolj pozorna na pričesko svojega otroka zaradi pripomb drugih ljudi na ulici. Dodaja, da so zdaj vsi navdušeni nad fantovim videzom in si ga želijo spoznati.

Lav ima “sindrom nepočesljivih las”, ki rastejo navzgor in se upirajo česanju. O tem, kako skrbeti za takšne lase, Filip pravi, da v resnici z lasmi ni veliko dela, saj ne uporabljajo glavnika in potrebujejo le keratinski šampon.

Družina malega Lava je za ta redek sindrom izvedela na spletu, saj so njihovi pediatri in seveda tudi Lavovi starši prvič videli takšne lase, je še poročal srbski N1.

“Sindrom nepočesljivih las” se razvije, ko je otrok še majhen, pogosto do tretjega leta. To je stanje, za katerega so značilni suhi, puhasti lasje, ki jih ni mogoče razčesati.

Otroci, ki ga imajo, imajo običajno svetle lase. Stanje se praviloma sčasoma izboljšuje, zato se pričakuje, da bodo otroku v puberteti lasje začeli rasti navzdol.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar