Deseterica najdražjih hotelov na svetu (nočitev za ceno manjšega stanovanja)

Magazin 24. Mar 202213:15
Burji Al-Arab
Profimedia

Ste se kdaj spraševali, koliko je treba odšteti za najdražje hotele na svetu? Odgovor je preprost: Preveč! Pa vseeno, poglejmo si, kaj za vaš denar v teh pregrešno dragih nastanitvah tudi dobite.

Navadnim smrtnikom so cene najdražjih hotelov na svetu tako rekoč nedosegljive, saj bi za noč v prestižnih sobah in suitah lahko dobili že manjše stanovanje.

Burj Al-Arab, Dubaj

Mogočni hotel, ki se veličastno dviga nad Dubajem, že dlje časa velja za enega dražjih, kljub temu pa se je znašel na repu naše deseterice. Hotel, ki stoji na umetno oblikovanem otočku, je zasnoval arhitekt Tom Wright, s svojo podobo pa naj bi odseval podobo jadra. Pa ne le arhitektura, tudi kulinarika in celotna ponudba so razlogi, ki privabljajo turiste v enega najdražjih hotelov na svetu. Za kraljevo suito v kar sedemzvezdičnem hotelu boste tako odšteli najmanj 28.000 dolarjev. Soba se razteza na 780 m2 in je okrašena z 22-karatnim zlatom, vse skupaj pa začinita še osebni butler in zasebni spa.

The Plaza, New York

Za kraljevo suito v mestu, ki nikoli ne spi, pa boste odšteli še nekaj več. V slovitem hotelu The Plaza vas bo nočitev v najprestižnejši suiti prišla nič manj kot 40.000 dolarjev. Dostop do suite je z zasebnim dvigalom, iz katerega vstopite v dizajnersko oblikovano dnevno sobo, ki jo odlikujeta prestiž in luksuz. Suita skupaj meri kar 400 m2 in se lahko pohvali s tremi spalnicami, tremi kopalnicami, jedilnico za 12 oseb in fitnesom. Spalnice imajo prekrasen pogled na Peto avenijo, osebni butler pa je le še dodaten plus.

The Hilltop Villa, Fidži

Na rajskem Fidžiju, daleč od hrupa in stresa, najdete vilo, dostopno le ekstra bogatim. Za nočitev v vili boste namreč odšteli 45.000 dolarjev. Velikanska vila stoji na ogromnem zemljišču in nudi veliko mero zasebnosti. V sklopu ene vile se nahajajo kar tri, ki nudijo prekrasne poglede na otok. V prvi vili z imenom Delana je velikanska spalnica z garderobo, knjižnico, dnevno sobo in zasebnim bazenom s slapom in masažno kadjo. V drugi vili Dua brez težav biva par z vsemi podobnimi dodatki kot v prvi vili, tretjo vilo Rua pa odlikuje ogromen zunanji bazen. V vse skupaj tako lahko namestijo do osem oseb, ki si lahko razdelijo končni znesek na računu.

The Muraka Suite, Maldivi

V luksuznem hotelu Conrad na Maldivih najdete suito, poimenovano The Muraka, za katero boste na noč odšteli 50.000 dolarjev. Prva podvodna suita na svetu vam ponuja vpogled v prekrasen svet pod morsko gladino. Suita se razteza v dveh nadstropjih, spodnje pa je kar 5 metrov pod vodo. V suiti so vam na voljo zasebni kuharski chef, bar, telovadnica in celo prelivni bazen. Ker pa je povpraševanje po suiti kar veliko, je minimalno število nočitev omejeno na štiri, tako boste za kratek oddih odšteli nekaj več kot 200.000 dolarjev.

The Penthouse Suite, Francija

Suita v Hotelu Martinez v francoskem Cannesu bo vašo denarnico olajšala za 53.000 ameriških dolarjev na noč. Prestižna nastanitev na Azurni obali vas ne bo razočarala. Suita se razteza skozi velik del vrhnjega nadstropja hotela in nudi prekrasne panoramske poglede na Sredozemsko morje, ki jih lahko občudujete tudi z zasebne lesene terase. Nudi kar štiri spalnice s kraljevimi posteljami, ločena dnevni in jedilni prostor ter marmornate kopalnice s turškimi kopelmi ter celo zasebni džakuzi na terasi. Pa ne le to, v suiti lahko občudujete vrsto umetniških del, pod katere se podpisujeta Picasso in Matisse.

Ty Warner Penthouse, New York

Newyorško Plazo prekaša razkošna podstrešna nastanitev v prestižnem hotelu Four Seasons. Za Penthouse boste odšteli 60.000 dolarjev na noč, hotelska suita pa se imenuje po lastniku stavbe, Tyju Warnerju. Najdete jo v vrhnjem nadstropju, če smo natančni v 52. nadstropju. Ja, prav ste slišali! Pohvali se lahko z izjemnim panoramskim pogledom na mesto in štirimi steklenimi balkoni, ki omogočajo pogled na vse predele New Yorka. Ty Warner Penthouse ima eno samo spalnico, v njej pa najdete tudi spa, kristalno kopalnico, prelivni bazen … gostje suite pa lahko uživajo tudi v Rolls-Royceu z osebnim šoferjem in zasebnim dvigalom.

The Mark Penthouse, New York

Penthouse v hotelu The Mark pa prekaša obe newyorški predhodnici. Velikanski penthouse se namreč lahko pohvali z nazivom največjega v Združenih državah Amerike. Za 929 m2 veliko hotelsko suito boste odšteli kar 75.000 dolarjev na noč, razteza pa se kar v dveh nadstropjih. V njiju je razporejenih pet spalnic, šest kopalnic, štirje kamini, dva sobi za lepotičenje in velika dnevna soba. Slednjo je mogoče spremeniti v velikansko plesno dvorano, po potrebi, seveda. Hotelska suita se ponaša tudi z ogromno teraso, ki se razgleduje na Central park.

The Royal Penthouse, Ženeva

V švicarski Ženevi si lahko zaželite kraljevi penthouse v Hotelu President Wilson, za katero boste odšteli 80.000 dolarjev. Nahaja se v osmem nadstropju in ponuja panoramske poglede na jezero ter sloviti Mont Blanc. Ima kar 12 spalnic in prav toliko kopalnic pa tudi džakuzi s pogledom na okoliške naravne lepote. Penthouse je opremljen z razkošnim pohištvom in umetniškimi kosi, gostom pa so na voljo tudi zasebni asistent, zasebni kuharski mojster in butler. Steklo v hotelski suiti je neprebojno, celotna nastanitev pa je zavarovana s kamerami.

Empathy Suite, Las Vegas

Če slučajno v katerem izmed vegaških kazinojev dobite vrtoglavo vsoto denarja, ga lahko takoj zapravite v hotelu The Palms. Za suito Empathy boste namreč odšteli neverjetnih 100.000 ameriških dolarjev. Ja, gre za drugo najdražjo nastanitev na svetu! V njej najdete dve veliki spalnici, miza za masaže, džakuzi s pogledom na Las Vegas, sproščujočo solno sobo in vodene oglede umetniških del, ki so razstavljena po suiti. Empathy se lahko pohvali s kar šestimi oblikovalskimi kosi Damiana Hursta, ki je tudi zasnoval prenovo, v njej pa najdete tudi številna umetniška dela, izdelana po meri suite.

Lover’s Deep, St Lucija

Najbolj ekstravaganten hotel na svetu je obenem tudi najdražji. Cene za nočitev v luksuzni podmornici se namreč gibljejo okrog 150.000 ameriških dolarjev. Nepozabna izkušnja nočitve v podmornici je mogoča v bližini otočka St Lucija v karibskem morju, z njo pa pridejo še zasebni kapitan, osebni kuharski šef in butler. Gostje se do podmornice pripeljejo s hitrim čolnom ali helikopterjem, ob zajtrkih pa ne manjka šampanjca. Kapitan vas na vašo željo zapelje celo na želeno lokacijo.