“Diamantna” Rihanna, narodna junakinja rojstnega Barbadosa

Magazin 05. Dec 202116:15
Rihanna
Profimedia

Pop divo Rihanno so na rojstnem Barbadosu na slovesnosti, s katero so obeležili osamosvojitev izpod britanskega žezla in prehod v status republike, razglasili za narodno junakinjo.

“Da bi še naprej sijala kot diamant,” je pop zvezdnici, modni ikoni in poslovni ženski zaželela premierka Mia Mottley, pri čemer se je seveda navezala na Rihannino uspešnico Diamonds izpred skoraj desetletja.

33-letna Rihanna je gotovo najslavnejša državljanka Barbadosa, ki so ji že leta 2018 podelili status odposlanke za kulturo in mladino.

Ohranila je prepoznavni naglas in tudi v svojih pesmih, ki se sprehajajo po območjih popa, R & B-ja in plesne glasbe, ostaja povezana s karibskimi koreninami.

Mottleyjeva je dejala, da je superzvezdnica s svojo ustvarjalnostjo, disciplino in predvsem izjemno predanostjo deželi, v kateri se je rodila, “vzbudila domišljijo vsega sveta, saj si je prizadevala za odličnost”.

Rihanna, Barbados
Profimedia

Dodala je: “V imenu hvaležnega naroda, a še bolj ponosnega ljudstva vam predstavljamo kandidatko za narodno junakinjo Barbadosa, odposlanko Robyn Rihanno Fenty.”

Na slovesnosti ob razglasitvi republike Barbados je zdaj že nekdanjo vladarico otoške države, svojo mater, kraljico Elizabeto II., zastopal princ Charles, ki je Rihanni čestital s prisrčnim stiskom roke.

Rihanna, princ Charles
Profimedia

Rihanna se je rodila v mestu Saint Michael, odraščala pa v prestolnici Bridgetown. Svetovno slavo je dosegla, potem ko jo je odkril ameriški producent Evan Rogers.

Leta 2007 se je z uspešnico Umbrella zasidrala med največje zvezde popa, že leto zatem pa je takratni premier Barbadosa David Thompson razglasil Rihannin dan.

Rihanna, Barbados
Profimedia

Izjemno uspešna je tudi v svojih poslovnih podvigih pod krovnim podjetjem Fenty. Avgusta letos so pri reviji Forbes njeno premoženje ocenili na 1,7 milijarde dolarjev.

Večina bogastva izvira iz njene kozmetične linije Fenty Beauty, ki nastaja v sodelovanju s francoskim velikanom luksuznih dobrin LVMH.

V vrstah narodnih junakov se je Rihanna pridružila 10 drugim rojakom, med katerimi živi samo še Garfield Sobers, eden od največjih igralcev kriketa vseh časov.

Tudi 85-letni upokojeni športnik je bil prisoten na slovesnosti in je Rihanni namenil topel objem.

Rihanna, Garfield Sobers
Profimedia

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje