Applove naprave, ki se jim je čas iztekel: če jih imate, je čas za spremembo

Digitalno 09. Apr 202412:57 1 komentar
Applovi izdelki, elekronika
Foto: PROFIMEDIA

Apple je objavil seznam izdelkov, za katere ne bo več nudil podpore. Med njimi je tudi legendarni "prvi" iPhone.

Apple je znan kot proizvajalec, ki uporabnikom ponuja dolgotrajno podporo, tako softversko kot hardversko.

Vsake toliko časa pa vseeno nekatere svoje proizvode razglasi za zastarele (“obsolete”) in jim ukine podporo, piše portal Zimo.

To za uporabnike pomeni, da njihovi aparati niso več varni in so lahko tarča hekerjev ali pa jih v primeru okvare ni več mogoče popraviti, saj rezervnih delov Apple ne izdeluje več.

Najnovejši seznam zastarelih modelov je Apple objavil na svoji spletni strani pred slabim tednom dni. Na njem so večinoma izdelki prvih generacij in serij. Tako se je na seznamu znašel zdaj že legendarni originalni iPhone, poleg njega pa tudi iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 CDMA, iPhone 4S, iPhone 4C in iPhone 6 Plus.

Nekateri od starejših modelov pa so uvrščeni na seznam “vintage” (“starinskih”) naprav, ki jih Apple podpira le še delno. To pomeni, da uporabniki še lahko občasno nadgrajujejo varnostne sisteme, vendar je za te naprave težje nabaviti rezervne dele. Med takšne spadajo iPhone 4, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 8 Red in iPhone 8 Plus Red.

Poleg iPhonov pa so na seznamu tudi nekatere druge Applove naprave. Tako na njem najdemo prvo in/ali drugo generacijo pametnih ur, brezžičnih slušalk in iPadov.

Če svojo napravo najdete na seznamu, to še ne pomeni, da bo takoj prenehala delovati, jo je pa priporočljivo čim prej zamenjati. Prav tako je priporočljivo narediti varnostno kopijo podatkov, shranjenih na napravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje