Elon Musk med pogovorom navrgel, da bo družbeno omrežje X plačljivo

Digitalno 19. Sep 202307:58 4 komentarji
Elon Musk
PROFIMEDIA

Elon Musk je predlagal, da bi morali vsi uporabniki družbenega omrežja X, ki se je prej imenovalo Twitter, plačati za dostop do platforme.

V pogovoru z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem je milijarder Elon Musk dejal, da je plačljivo družbeno omrežje X edini način za boj proti botom.

“Prehajamo na majhno mesečno plačilo za uporabo sistema,” je po poročanju BBC med pogovorom navrgel šef podjetij Tesla in SpaceX.

Ni jasno, ali obstajajo resni načrti za plačljivost platforme, ki še niso bili objavljeni. Musk je sicer že pred časom dejal, da meni, da je rešitev za odpravo botov in lažnih računov zaračunavanje postopka preverjanja.

Odkar je lani prevzel Twitter, želi uporabnike spodbuditi k plačilu za izboljšano storitev, ki se zdaj imenuje X Premium. Tisti s to storitvijo imajo možnost daljših objav, prav tako so na platformi bolj vidni.

V ZDA X Premium stane 8 dolarjev, cena pa se razlikuje glede na državo, v kateri je naročnik. Najbogatejši človek na svetu je napovedal, da preučujejo cenejše možnosti za uporabnike.

Čeprav ima podjetje jasen finančni interes za zaračunavanje uporabnikom, Musk vztraja, da je cilj boj proti botom. “Potrebna bo daljša razprava, vendar menim, da je to pravzaprav edina obramba pred velikimi vojskami botov,” je o zaračunavanju dodal.

Seveda pa obstaja tveganje, da bi z uvedbo plačila X lahko izgubil velik del svojih uporabnikov. To bi lahko zmanjšalo prihodke od oglaševanja, ki trenutno predstavljajo večino prihodkov podjetja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje