Musk zaradi oglaševanja grozi Microsoftu: Čas je za tožbo

Digitalno 20. Apr 202311:12 0 komentarjev
Elon Musk
PROFIMEDIA

Šef Twitterja in do nedavnega najbogatejši Zemljan Elon Musk je zagrozil, da bo vložil tožbo zoper Microsoft. Tehnološkemu velikanu namreč očita, da brez dovoljenja uporablja podatke, ki jih zbira njegova družbena mreža.

“Nelegalno so se usposabljali s pomočjo Twitterjevih podatkov. Čas je za tožbo,” je Elon Musk zapisal na svojem družbenem omrežju. S tem se je prvi mož Twitterja, Tesle ter do nedavnega najbogatejši Zemljan odzval na Microsoftov načrt, da bo Twitter odstranjen z njihove korporativne oglaševalske platforme.

Nadaljnjih podrobnosti ali dokazov o resnosti svojih napovedi Musk ni navedel. Britanski BBC se je v želji po komentarju obrnil tudi na vodstvo Microsofta, a mu tehnološki gigant ni posredoval nobenih pojasnil. 

Iz Microsofta so nedavno sporočili, da s 25. aprilom njihova oglaševalska platforma ne bo več podpirala Twitterja. Uporabniki tako prek Microsoftovega orodja za upravljanje družbenih omrežij ne bodo mogli več ustvariti ali upravljati osnutkov in tvitov, prav tako jim bo onemogočen dostop do preteklih tvitov, onemogočeno pa jim bo tudi načrtovanje objav. Posledično kupci oglasov prek Microsoftovega orodja za upravljanje družbenih omrežij ne bodo več dostopali do svojih Twitter računov.

Drugi kanali družbenih medijev, kot so Facebook, Instagram in LinkedIn, bodo še naprej na voljo, so zapisali na spletni strani Microsofta.

Februarja je Twitter začel zaračunavati podatke, ki jih zbira od “na stotine milijonov” uporabnikov, z osnovnim paketom, ki se začne pri 100 dolarjev (dobrih 91 evrov) na mesec. V zadnjih mesecih pa je veliko večjih podjetij, vključno z Applom, ustavilo oglaševanje na platformi zaradi pomislekov glede moderiranja vsebine na tem spletnem mestu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!