Težave Facebooka, ki so razkrile, za kom “vohunite”

Digitalno 12. Maj 202321:09 3 komentarji
Facebook
PROFIMEDIA

Tehnološki velikan Facebook je imel danes nadležno težavo – čeprav tega niste želeli, je neznancem pošiljal prošnje za prijateljstvo. Iz Mete, ki stoji za Facebookom, so sporočili, da so napako odpravili.

Danes so številni uporabniki družbenega omrežja Facebook prejeli prošnje za prijateljstvo od popolnih neznancev.

Pojav je bil povezan s težavo v aplikaciji spletnega velikana, ki je prošnje za prijateljstva pošiljala profilom, ki so si jih uporabniki ogledali med brskanjem oziroma pregledovanjem profilov drugih uporabnikov.

Napaka se je pojavila, ko je uporabnik obiskal profil druge osebe, kar je sprožilo avtomatsko prošnjo za prijateljstvo, ki jo obiskovalec pošlje lastniku profila.

O težavi so poročali številni uporabniki Facebooka, tudi v Sloveniji, in se pritoževali, da tehnološki velikan množično krši zasebnost, poročajo ameriški mediji.

O hrošču v delovanju Facebooka so se razpisali tudi na najbolj obiskanem spletnem forumu Reddit, mnogi pa so se pritoževali, da je s tem konec “vohunjenja” za uporabniki. Nekaj uporabnikov je zapisalo, da so deaktivirali svoje račune na tej platformi. Spet drugi so rekli, da je Facebook poslal zahtevo osebi, ki so jo poskušali blokirati.

V Meti se najprej na napako niso odzvali, kasneje pa so sporočili, da je težava odpravljena.

“Odpravili smo napako, povezano z nedavno posodobitvijo aplikacije, zaradi katere so nekaterim profilom pomotoma pošiljali prošnje za prijateljstvo,” je za The Daily Beast Friday povedal tiskovni predstavnik Mete.

“Napako smo odpravili, vsem se opravičujemo za morebitne nevšečnosti,” je še dodal.

Najnovejša težava Facebooka se je pojavila po tem, ko je Meta napovedala množična odpuščanja. Odpustiti nameravajo 11.000 zaposlenih. Prejšnji mesec je imela platforma težave s previsokimi računi za oglaševanje, kar je nekatera podjetja začasno prisililo, da so ustavila oglaševanje na Facebooku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (3)

Prikaži vse komentarje