Twitter zaradi nove aplikacije Threads Meti grozi s pravnim ukrepanjem

Digitalno 07. Jul 202307:45 1 komentar
Elon Musk in Threads
PROFIMEDIA

Meta Marka Zuckerberga je pred dnevi zagnala aplikacijo Threads, ki predstavlja konkurenco družbenemu omrežju Twitter. Zdaj podjetje Elona Muska razmišlja o pravnem ukrepanju proti Meti.

Aplikacija Threads, ki jo je Meta zagnala v sredo, je podobna Twitterju. Vodilni pri Meti so jo predstavili kot prijaznejšo različico družbenega omrežja Elona Muska.

Meta zdaj zanika trditve iz pravnega pisma, v katerem jih pri Twitterju obtožujejo, da so Threads pomagali ustvariti njihovi nekdanji zaposleni.

O pismu je prvi poročal portal Semafor. Odvetnik Twitterja Alex Spiro je v sredo poslal pismo Marku Zuckerbergu, v njem pa je družbo Meta obtožil “sistematične, namerne in nezakonite prilastitve Twitterjevih poslovnih skrivnosti in druge intelektualne lastnine” pri ustvarjanju omrežja Threads.

Spiro je zatrdil, da je Meta najela več deset nekdanjih Twitterjevih zaposlenih, ki so “imeli in še vedno imajo dostop do Twitterjevih poslovnih skrivnosti in drugih zelo zaupnih informacij”.

V pismu piše še, da nameravajo uveljavljati svojo pravico do intelektualne lastnine, od Meta pa zahtevajo, da nemudoma sprejme ukrepe in preneha z uporabo Twitterjevih poslovnih skrivnosti. Napovedali so, da si pridržujejo tudi pravico, da v nadaljnje zahtevajo sodno prepoved in odškodnino.

Tiskovni predstavnik družbe Meta Andy Stone je na portalu Threads objavil, da nihče v njihovi inženirski ekipi ni nekdanji uslužbenec Twitterja. Musk se je oglasil z besedami, da je “konkurenca dobra, goljufanje pa ne”.

Doslej ima aplikacija Threads več kot 30 milijonov uporabnikov. Novinar BBC News James Clayton je ocenil, da videz in občutek uporabe nove aplikacije zelo spominja na Twitter.

Ko je aplikacija začela delovati v 100 državah, je Zuckerberg na Twitterju prekinil več kot 11-letni molk in objavil zelo popularen meme dveh skoraj enakih figur Spider-Mana, ki kažeta druga na drugo. Musk pa je zapisal: “Neskončno bolje je, da te napadejo neznanci na Twitterju, kot pa da se prepustiš lažni sreči na ’skrij-bolečino-Instagramu’.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje