Dode challenger se poslavlja v velikem slogu

Magazin 18. Jul 202210:15 0 komentarjev
Dodge Challenger
Dodge

Po neuradnih podatkih bo proizvedel še več moči kot že znani challenger demon.

Dodge je z modelom Challenger pred desetletjem nedvomno ponudil kupcem ameriških športnikov tisto, kar so si najbolj želeli: športni avtomobil z dovolj moči in videzom, ki mu niti ljubitelji omenjene klasike iz zlate dobe niso mogli nasprotovati.

Omenjeni model so nato vrsto let negovali, mu povečevali motorno moč, ponujali dodatne pakete opreme, pa tudi ekstremne različice, kot je demon, ter celo izvedbo, namenjeno dirkam v pospeševanju. Pri tem so bili dovolj učinkoviti, da jim je še lani po prodaji v ZDA s challengerjem na lestvici najbolje prodajanih športnih avtomobilov uspelo prehiteti Fordovega mustanga.

Dodge Challenger Dodge Challenger
Dodge

A čas neusmiljeno tiktaka tudi za aktualno generacijo challengerja. Ta bo najverjetneje zadnja, ki bo na voljo z bencinskim osemvaljnikom, saj bo v prihodnjih letih vmes posegla elektrika. A vse bolj očitno postaja, da bo zadnji challenger hkrati tudi najzmogljivejši.

Že lep čas je tako znano, da bo zadnja izdaja challengerja ponujala vsaj 850 ‘konjev’ ali 625 kilovatov moči, sedem kilovatov več, kot jih ima Demon. Zadnji neuradni podatki kažejo, da bo ta številka po zaslugi etanola, ki bo poganjal avtomobil, še precej višja. Dosegel naj bi namreč kar 909 ‘konjev’ ali 668 kilovatov moči.

To pa še ni vse, kar je v javnost pricurljalo v povezavi z omenjenim avtomobilom. Po neuradnih informacijah bo novinec lahko nosil ime tomahawk, ki so ga pri Dodgeu registrirali nedavno. Ime, ki bi mu brez dvoma zelo pristajalo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!