Drobne (in manj drobne) dodelave za Audija RS 4 in RS 5

Magazin 20. Maj 202213:45
Delite:
Audi RS5
Foto: Audi

Na številnih področjih so inženirji dodelali športna modela RS 4 in RS 5, ki jim kupci lahko dodajo paketa Competition in Competition Plus.

Ko gre za oznako RS, so pri Audiu še zlasti občutljivi. Tradicionalna oznaka namreč pomeni najvišjo stopničko športnosti pri Audiju, zato se trudijo vozno dinamiko in zmogljivosti vseskozi nadgrajevati. Zdaj so za najbolj zahtevne kupce modelov RS 4 in RS 5 pripravili še dva paketa drobnih izboljšav na številnih področjih, ki izboljšata zmogljivosti in predvsem vozno dinamiko. Nekaj sprememb jima je skupnih, ampak Competition se bolj osredotoča na videz in zvok, Plus pa dodaja še nadgradnjo podvozja.

Boljši pospeški, krajša zavorna pot

Audi RS 4 Avant
Foto : Audi

Pri obeh  so inženirji povečali končno hitrost na 290 km/h, hkrati pa so pripravili nov program na delovanje dvosklopčnega menjalnika, ki skrajša čas prestavljanja, tako da je boljši tudi pospešek do 100 km/h. RS 4 s Competition paketom skoči do stotice zdaj 0,2 s hitreje, torej v zgolj 3,8 sekunde. Ob tem je zdaj nov tudi program nadzora zadnjega športnega diferenciala, ki omogoča več navora na zadnjo os, volanski mehanizem pa ima zdaj stalno in bolj neposredno razmerje 1 : 13,1.

Nov je tudi izpušni sistem za oba modela, ki ju poganja prisilno polnjen šestvaljnik s 331 kW (450 KM) z matiranimi črnimi zaključki in izrazitejšim zvokom. Učinkovitejši pa je tudi zavorni sistem z novim programjem za delovanjem ABS-sistema, ki lahko zavorno pot zmanjša za dva metra.

Vrhunsko nastavljivo podvozje

Za tiste, ki bodo dodali še nekaj tisočakov, pa so v paketu Plus na voljo tudi novo mehansko (in po višini) prilagodljivo podvozje s čvrstejšimi vzmetmi in trismerno nastavljivimi blažilniki, zraven pa so še trši stabilizatorji. Glede na serijske RS 4 in 5 modele ponuja to podvozje deset mm nižje težišče, seveda pa ga lahko voznik še dodatno zniža (- 10 mm) in prilagaja svojim željam.

Audi RS 4
Foto : Audi

Oblikovne posebnosti tega paketa so številne podrobnosti v črnini, tako v notranjosti kot na zunanjosti avtomobila (bočne obrobe, ohišja ogledal …), kjer so lahko črna tudi 20- palčna platišča.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar