Družbena omrežja ‘ponorela’ za modrim kavčem: v čem je štos? (VIDEO)

Magazin 23. Maj 202309:31 0 komentarjev
Moder kavč
TikTok/yafavv.mandaa

Če ste vesten uporabnik družbenih omrežij, vam je modri kavč, ki naj bi ga na enem od newyorških pločnikov našla Amanda Joy, zagotovo znan. Uporabnica TikToka je namreč v soboto objavila zgodbo, kako je našla dizajnerski kavč in ga vzela v stanovanje. Pod posnetkom, ki je hitro postal viralen, saj si ga je ogledalo že več kot 51 milijonov ljudi, pa se je usul plaz kritik, češ da je kavč preveč umazan za ponovno uporabo. Nekateri pa zbijajo šale, da si ga je Joy brez dovoljenja lastnikov kar 'prisvojila'.

Tiktokerka Amanda Joy, ki se na tem družbenem omrežju predstavlja pod profilom yafavv.mandaa, je v soboto objavila minutni TikTok, v katerem je predstavila zgodbo, kako je na newyorškem pločniku našla modri kavč, ki naj bi bil, kot je navedla, dizajnerski kos pohištva francoske znamke Roche Bobois in katerega cena novega znaša skoraj 8.000 dolarjev (dobrih 7.400 evrov, op. a.).

Kot je povedala, je kavč zagledala na zelo deževen dan. Poklicala je očeta, da ji ga je pomagal odnesti. Ta naj bi kavč odpeljal v svoje skladišče, in ker je bil zelo umazan, ga je s hčerama temeljito očistil. Po čiščenju naj bi ga nekaj dni pustili sušiti, nato pa sta ga oče in Amandin fant odnesla v njeno stanovanje.

Objavo si je v treh dneh ogledalo že več kot 51 milijonov ljudi, a bolj kot zgodba o najdbi domnevno dizajnerskega kavča je uporabnike pritegnilo, da je bil tudi po čiščenju videti zelo umazan in da je, kot so komentirali nekateri, verjetno poln stenic. “Samo eno čiščenje? Noro!”, “Punca, ni dovolj čist”, “Ne, odpelji ga na pravo – profesionalno čiščenje” so bili le nekateri od več kot 23.000 zapisanih komentarjev pod posnetkom. Drugi pa so se obregnili ob to, da je uporabnica dejala, da naj bi kavč ‘našla kar na cesti’. “Oseba, ki se je selila, je prišla ven in videla, da kavča ni več”, “Ne verjamem, da bi nekdo kar zavrgel kavč, ki stane 8.000 dolarjev”, “To je bil moj kavč, upam, da uživaš,” so šaljivo zapisali. 

Zaradi nejasnosti, povezane s čistočo kavča in polemik okoli njegove najdbe je Joy posnela še en video za TikTok, v katerem se je odzvala na očitke javnosti. Najprej je odgovorila na vprašanje, koliko časa naj bi bil kavč na pločniku. “Zunaj je bil manj kot 24 ur. Ko sem ga videla, je lilo kot iz škafa, naslednji dan ga je odnesel moj oče. Odpeljali smo ga v očetovo skladišče, kjer se je sušil več kot dva tedna,” je pojasnila. Prav tako je zavrnila očitke, da ga je očistila le enkrat in da je poln stenic. Kot je povedala, je v prvotnem posnetku objavila zgolj del čistilnega procesa.

@yafavv.mandaa Replying to @Habibi the long awaited couch update 😙 #nyc #couch ♬ original sound – yafavvmandaa

Nazadnje je odgovorila tistim, ki so ocenili, da si je kavč prisvojila brez dovoljenja lastnikov. “Menim, da so ga lastniki zavrgli, ker ima veliko raztrganin. Te sem prekrila z vzglavniki. Ima madeže, ki jim ne morem očistiti. Mislite si, kar si hočete. Vsi pravijo, da je še vedno umazan, vendar ni umazan in ne smrdi. Ima zgolj madeže, ki jih ne morem odstraniti. In vsi, ki niste iz New Yorka in pravite, da so ga zavrgli z razlogom – zavržen je bil pred luksuzno nepremičnino, izkoristila sem priložnost in ga vzela. Bogati ljudje pogosto odvržejo svoje pohištvo in si kupijo novo,” je zaključila.

A tako kot se to pogosto dogaja ob takih dogodkih, se je saga o modrem kavču preselila tudi na druga družbena omrežja, kjer na račun kavča zbijajo številne šale. Tako je ena od uporabnic Twitterja zapisala: “Je kdo videl moj kavč? Zjutraj sem ga pustila na pločniku in zdaj ga ni več. Videti je tako.” “Žal ne,” je odgovoril en uporabnik, drug pa je komentiral: “Dejstvo, da sem takoj prepoznal referenco šale, je težavno.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!