Evropski hoteli, pisani na kožo ljubiteljem dizajna in mode

Magazin 05. Apr 202211:45
milano, duomo
Foto: Profimedia

Dandanes ni pomembno, da nastanitve zadovoljijo le naše potrebe po ugodju, vse več je povpraševanja po hotelih, ki poleg tega razvajajo tudi naše oči. S premišljenim dizajnom in oblikovanjem, seveda. Na portalu Booking.com so izbrali peterico najbolj oblikovalsko dovršenih evropskih hotelov.

Le Bristol, Pariz

Pariški Le Bristol slovi po svojih izjemnih uslugah in stilu. Najdete ga na ulici Rue du Faubourg Saint-Honoré, svoja vrata pa je odprl že davnega leta 1925. Vse odtlej je priljubljeno zbirališče ljubiteljev vsega lepega, saj se lahko pohvali z odličnim pariškim šik interjerjem. Zamislite si bogate tekstilije, zofe v stilu Ludvika XVI. in veličastne lestence, ki odsevajo v spoliranih marmornatih tleh. Prava paša za oči je tudi hotelska mačka, maskota, imenovana Fa-Raon.

Booking.com

The Mandarin Oriental, Milano

Le lučaj od operne hiše La Scala, v bližini najboljših mesnih butikov, najdete luksuzni hotel The Mandarin Oriental. Stoji v vrsti palač iz 18. stoletja, ki jih odlikujejo temna lesena polkna in bogate tekstilije, v kopalnicah pa kraljujejo samostoječe kadi obdane z orhidejami in lestenci. Hotel je tudi odličen naslov za razvajanje brbončic, saj je dom z Michelinovimi zvezdicami nagrajene restavracije Seta.

Booking.com

The Henrietta Hotel, London

Majhen in ekskluziven hotel nedaleč od slovitega Covent Gardna ponuja zatočišče v srcu Londona vsem dobrega oblikovanja in luksuza željnim gostom. Navdihuje ga sodoben evropski slog s kančkom retro glamurja. Barvna lestvica je podrejena zemeljskim rdečim odtenkom in pastelom. Bahave praproti in rožnato žametno pohištvo so v kontrastu z medeninastimi svetili, marmornata tla pa se lepo dopolnjujejo z leopardjim vzorcem na tapetah.

Booking.com

Hotel Skt Petri, København

Skandinavski dizajn slovi po vsem svetu, danska prestolnica pa je središče minimalizma in naprednega dizajna. To dobro pooseblja sofisticirani Hotel Skt Petri, ki stoji v latinski četrti, obdan s tlakovanimi uličicami in pastelnimi stavbami. Gostje iz dvigala vstopijo v avlo, obarvano v zelene, mornarsko modre, črne in sive odtenke. V njej so na marmornatih tleh postavljene smaragdno zelene žametne zofe, s stropa pa visi bogato tropsko rastlinje. Norveški oblikovalski studio je sobe nadgradil s kančkom zlate ter jim tako dodal nekaj glamurja.

Booking.com

Schlosshotel, Berlin

V eni izmed berlinskih sosesk, na obrobju metropolitanske prestolnice, najdete Schlosshotel. Zatočišče za ljubitelje mode in oblikovanja, ki ima prostore znotraj historične vile in bogatega zasebnega vrta. Leta 2012 je odprl svoja vrata po zamisli berlinskega modnega oblikovalca Patricka Hellmanna, ki je poskrbel za obnovo, o kateri je govorilo vse mesto. Izrezljani leseni stropi in stopnišče, velikanska okna in impozantni lestenci. Prava paša za oči je finska savna, ki jo je umestil tako, da pogleduje proti bližnjemu gozdu. Glavna atrakcija je suita Karla Lagerfielda, ki jo je modna ikona oblikovala kar sama.

Booking.com

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar