Evrovizija 2023: “To je daleč najboljša kandidatka letošnjega leta” (VIDEO)

Magazin 23. Feb 202307:09 2 komentarja
Francija
Posnetek zaslona: Youtube/ Eurovision Song Contest

Evrovizijska vročica se pred majskim odločilnim tekmovanjem vse bolj stopnjuje. Svojo predstavnico je izbrala tudi Francija. Barve te države bo zastopala 25-letna Kanadčanka La Zarra, ki bo Evropejce skušala prepričati s pesmijo Évidemment. Sodeč po prvih odzivih pa pevka pretirano težkega dela ne bo imela, saj so številni nad njeno skladbo in nastopom naravnost navdušeni.

Kanadsko glasbenico z umetniškim imenom La Zarra (pravo ime Fatima Zahra Hafdi, op. a.) je francoska javna televizija izbrala za izvajalko, ki bo zastopala Francijo na letošnjem tekmovanju za Pesem Evrovizije. S tem je postala druga kanadska pevka, ki bo nastopila za to državo. Pred tem je leta 2001 za Francijo nastopila tudi Natasha St-Pier in se uvrstila na končno 4. mesto.

Preberite še: Laibach vrača Evrovizijo v Ukrajino

25-letna La Zarra je pesem z naslovom Évidemment (Očitno, op. a.) uradno predstavila 19. februarja. Številne pa je prepričala s predvsem zelo zanimivim in vizualno atraktivnim nastopom. Nad njo so se namreč že navdušili številni goreči oboževalci največjega evropskega glasbenega tekmovanja, ki ji napovedujejo visoko uvrstitev.

Priljubljena evrovizijska stran WiWibloggs je na profilu na TikToku tako denimo objavila odlomek njenega nastopa, in sodeč po komentarjih ji zmaga ne uide. “Zmagovalka”, “Paris 2024”, “Res mi je všeč”, “To je daleč najboljša kandidatka letošnjega leta”, “Končno dobra francoska pesem” so med drugim zapisali v komentarjih.

La Zarra, ki ima tudi maroške korenine, je širši javnosti postala znana leta 2016, njena najbolj priljubljena pesem pa je Tu t’en iras. Do danes si je videospot za to skladbo ogledalo 19 milijonov ljudi.

Ker se Francija na tem tekmovanju uvršča v t. i. ”države velikih pet,” ki za ta festival namenijo največ denarja, se bo pevka na evrovizijskem odru prvič predstavila kar v finalnem večeru. Ta bo v Liverpoolu 13. maja. Francija se sicer uvršča med uspešnejše države na tem tekmovanju. Nastopila je 64-krat in petkrat zmagala – zadnjič leta 1977.

Slovenija bo svojo srečo za uvrstitev v veliki finale poskusila v drugem predizboru v četrtek, 11. maja. Zastopala nas bo glasbena zasedba Joker Out s pesmijo Carpe Diem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.