Filmska zgodba Srbkinje, ki je po spletu okoliščin prišla do sanjske službe

Magazin 06. Dec 202217:19 0 komentarjev
manekenka
dusannpetrovic/INSTAGRAM

Sreča ljudi včasih poboža, ko to najmanj pričakujejo. To se je zgodilo tudi 27-letnemu dekletu iz Srbije, ki je po spletu okoliščin prišla do sanjske službe in dobre plače.

Zgodbo Srbkinje Anje Anđele Perić bi lahko brez težav prenesli na filmska platna. Danes 27-letna Beograjčanka je v mladosti tako kot njeni vrstniki ob šolanju delala kot natakarica. “Delala sem v nekem lokalu v Beogradu, kjer lastnik delavcev ni obravnaval kot ljudi,” je svojo zgodbo opisala za srbski portal Zadovoljna.rs.

Kot je dejala, je v lokalu delala tudi po 15 ur dnevno in na mesec zaslužila okoli 18.000 dinarjev, kar je približno 150 evrov. “Tako kot večina vrstnikov si nisem mogla privoščiti vsega, kar bi si želela. Tudi plače mojih staršev so bile tako nizke, da si jih nisem upala prositi za denar,” je povedala Perić.

Hitro so se zanjo zanimale svetovne modne agencije

Nekega dne leta 2017 pa je v lokal, kjer je takrat delala, prišla poznana srbska manekenka Agneta Azirović. Z Anjo sta se hitro zapletli v spontan pogovor in Azirović ji je dala svojo telefonsko številko.

“Rekla je, naj jo pokličem, saj v meni vidi velik potencial, da postanem model,” se srečanja spominja Perić, ki je priložnost izkoristila in pod okriljem Agnete Azirović začela svojo manekensko kariero. Čeprav ni minilo veliko časa, so se zanjo hitro začele zanimati svetovne modne agencije.

Skupaj z zanimivo službo pa je prišla tudi boljša plača. Kot je razkrila v pogovoru za Zadovoljna.rs, sedaj z enim samim poslom zasluži tudi do sedemkrat več, kot je prej zaslužila v celem mesecu dni. Kot je dejala, je številke razkrila zato, da bi dekletom v Srbiji pokazala, da si vendarle lahko s svojim delom izborijo boljši položaj in zaslužek. Po njenih besedah ji je dobro plačilo v življenje prineslo “varnost in mir”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!