Francoski igralec z novo obtožbo spolnega napada: “Še naprej me je otipaval”

Magazin 07. Dec 202315:32 0 komentarjev
Gerard Depardieu
Foto: PROFIMEDIA

Francoski igralec Gerard Depardieu se bo moral spopasti z novo obtožbo spolnega napada. Kljub jasni zavrnitvi povabila v njegovo garderobo, naj bi igralsko kolegico Helene Darras "še naprej otipaval".

Francoskega zvezdnika Gerarda Depardieuja je po navedbah pariškega tožilstva spolnega napada obtožila še ena izmed njegovih igralskih kolegic, s čimer se je niz obtožb zoper igralca razširil. Helene Darras naj bi Depardieu napadel med snemanjem filma leta 2007, je sporočilo tožilstva povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Preiskovalci preučujejo pritožbo, ki jo je igralka zoper Depardieua vložila septembra, vendar je verjetno po pisanju AFP zaradi francoske zakonodaje zadeva zastarala, zaradi česar je nadaljnja preiskava vprašljiva.

Helen Darras je o spolnem napadu spregovorila tudi za televizijo France 2 ter povedala, da jo je Depardieu otipaval, ko je kot 26-letna statistka nastopala v filmu Disco. Kot je opisala, ji je pred snemanjem z roko segal po stegnih in zadnjici ter ji neposredno predlagal, da pride v njegovo garderobo. Čeprav je vabilo zavrnila, “to ni ničesar spremenilo,” je poudarila. “Med snemanji me je še naprej otipaval,” je pojasnila.

Igralčevi odvetniki še niso bili dosegljivi za izjave, piše AFP.

Zvezdnika so v Franciji zaradi obtožb o posilstvih in spolnih napadih začeli preiskovati že leta 2018. Med drugim je bil obtožen posilstva in spolnega napada na mlado francosko igralko Charlotte Arnould. Obtožbo je sam označil za neutemeljeno. Igralka je povedala, da jo je pri 22 letih Depardieu dvakrat posilil v svojem dvorcu v Parizu. Igralec je bil decembra 2020 obtožen, odrejen mu je bil tudi sodni nadzor, ni pa bil zaprt. Sam je vse navedbe zavrnil.

Od takrat so Depardieuja v medijih spolnega nasilja obtožile še druge ženske. Oktobra je v pismu časopisu Le Figaro zapisal, da ni “niti posiljevalec niti predator”. “Nikoli, ampak res nikoli nisem zlorabil nobene ženske,” je zatrdil.

Eden najvidnejših francoskih igralcev, poznan po vlogah v filmih Cyrano de Bergerac, Nesrečniki in Zelena karta, je obenem že pred desetletjem v domovini poskrbel za veliko razburjenje, ko se je zaradi zvišanja davkov preselil v Rusijo, kjer je dobil tudi državljanstvo. Tudi sicer velja za prijatelja ruskega predsednika Vladimirja Putina, čeprav je lani javno nasprotoval vojni v Ukrajini in pozval k pogajanjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!