Gerard Depardieu obsoja Putinove “nore ekscese” v Ukrajini

Magazin 08. Apr 202209:15 1 komentar
Gerard Depardieu
Profimedia

Slavni francoski igralec Gerard Depardieu, nekoč veliki prijatelj ruskega predsednika Vladimirja Putina, je zdaj postal njegov oster kritik.

73-letni Francoz, ki ima tudi rusko državljanstvo – leta 2013 mu ga je v svoji rezidenci izročil Putin -, je obsodil rusko invazijo na Ukrajino: “Rusi niso odgovorni za nore, nesprejemljive ekscese svojih voditeljev, kot je Vladimir Putin.”

Depardieu, ki se ukvarja tudi z glasbo, je še dejal, da bo v znak solidarnosti z Ukrajinci ves izkupiček treh koncertnih večerov v Parizu namenil ukrajinskim žrtvam te tragične bratomorne vojne.

Oglasil se je tudi Kremelj. Tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je novinarjem povedal, da igralec verjetno ne razume popolnoma situacije, a da so mu jo pripravljeni razložiti.

Gerard Depardieu
Profimedia

Rusko državljanstvo Gerarda Depardieuja je sicer sprožilo ogorčenje v Franciji. Igralca so obtožili, da je zapustil domovino, da bi se izognil plačilu davkov.

Depardieu je to zanikal, povedal je, da je Francijo zapustil zaradi nasprotovanja načinu, kako vlade zapravljajo denar, ki ga vzamejo državljanom. Spor z domovino je sprožil 75-odstotni davek na letne dohodke, ki presegajo milijon evrov.

Zvezdnik filmov, kot so Nesrečniki, Zelena karta in Cyrano de Bergerac, je na začetku leta presenetil z novim državljanstvom.

“Tudi če imam še vedno francosko državljanstvo in francoski potni list, sem zdaj ruski in dubajski državljan (državljan Združenih arabskih Emiratov, op. a.).” V Francijo se bo vračal le še na snemanja: “Vse manj bom tam živel, prodal bom tudi hotel v Parizu in svoje trte.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje