VIDEO: Francoski Spider-Man za 60. rojstni dan splezal na 187m visok nebotičnik

Magazin 18. Sep 202218:13 0 komentarjev

Šestdesetletni plezalec Alain Robert se je v pariški četrti La Défense povzpel na 187 metrov visok nebotičnik ter s tem ljudem poslal sporočilo, da so leta le številka.

Alain Robert je plezalec prostega sloga, ki je pred kratkim praznoval 60. rojstni dan, to priložnost pa je obeležil na prav poseben način – povzpel se je namreč na 48-nadstropni nebotičnik v Parizu. “Francoski Spider-Man”, kot so ga zaradi njegovih plezalnih podvigov številni poimenovali, je s tem ljudem želel poslati sporočilo, da leta niso ovira. “Biti star 60 let ni nič. Še vedno se lahko ukvarjaš s športom, si aktiven, počneš čudovite stvari,” je povedal za Reuters.

V pariški poslovni četrti La Défense se je povzpel na 187 metrov visoko stolpnico TotalEnergies ter v rdeči uniformi pomahal z vrha steklenega nebotičnika. Kot je še pojasnil za Reuters, si je že pred leti obljubil, da se bo znova povzpel na nebotičnik. 60. rojstnega dneva pa ni izbral naključno, saj ta starost v Franciji simbolizira starost za upokojitev.

Robert je sicer plezati začel že leta 1975, ko je treniral na pečinah blizu svojega rojstnega mesta Valence v južni Franciji. Leta 1977 se je lotil samostojnega plezanja ter kaj hitro postal vrhunski plezalec, še piše Reuters. Preplezal je že več kot 150 visokih zgradb po vsem svetu, vključno z najvišjo stavbo na svetu – dubajsko stolpnico Burdž Kalifa, Eifflovim stolpom in mostom GoldenGate v San Franciscu. Pogosto pleza brez ustreznih dovoljenj, s čimer si je že večkrat prislužil tudi pozornost policije.

Lucien Libert/REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!