Ganljiv prizor, ko šimpanzinja vidi mladiča, od katerega so jo ločili ob rojstvu

Magazin 19. Nov 202221:46 2 komentarja
šimpanz
Zajem zaslona/@Sedgwick County Zoo

Videoposnetek "materinske ljubezni" matere šimpanzinje do njenega novorojenega mladička je mnoge od osmih milijonov ljudi, ki so si ga ogledali, ganil do solz. Šimpanzinja namreč sina, od katerega so jo ob rojstvu za dva dni ločili, ob ponovnem snidenju ni mogla spustiti iz objema.

Šimpanzinja Mahale iz živalskega vrta Sedgwick County Zoo v ameriški zvezni državi Wichita je izkusila to, česar si ne želi nobena novopečena mati. Njen mladiček takoj po tem, ko je prijokal na svet, ni dobro dihal, zato so ju ločili. Mladič je v spremstvu medicinske ekipe ostal v bolnišnici dva dni, preden ga je njegova mati spet smela videti.

Živalski vrt je na Facebooku objavil videoposnetek njunega snidenja, ki je ganil mnoge. Na njem je mogoče videti šimpanzinjo, kako vstopi v sobo in se previdno približa mladičku. Ta s svojimi rokami seže proti mami, v tem trenutku pa ga šimpanzinja prepozna in ga takoj vzame iz odejice in močno objame. Iz objema ga nato ne spusti do konca videoposnetka in ga ljubeznivo pestuje, boža in poljublja.

Posnetek si je na Facebook profilu živalskega vrsta ogledalo več kot osem milijonov ljudi, ki so prizor v komentarjih označili za ganljiv, čudovit, za “materinsko ljubezen”, mnoge je celo ganil do solz.

Šimpanzinja Mahale je Kuchezo rodila v torek s pomočjo carskega reza, saj so se pri naravnem porodu pojavile težave. Pri tem sta pomagali dve ginekologinji in veterinarska ekipa. Mladiček je po rojstvu s težavo prišel do kisika, zato so ga oskrbeli v bolnišnici živalskega vrta, kjer je popolnoma okreval.

šimpanzinja
Sedgwick County Zoo/REUTERS
šimpanzinja
Sedgwick County Zoo/REUTERS

Po objavi posnetka so – ker so opazili, koliko ljudi je spremljalo njuno snidenje – iz živalskega vrta redno še naprej poročali o tem, kako se imata mati in njen sin. Po navedbah oskrbnikov jima gre sijajno, malega šimpanza pa so že poimenovali. Nadeli so mu ime Kucheza, kar v svahilščini pomeni “igra”. Dodali so še, da je Mahala neverjetna mati: “Mladička ni spustila iz rok od takrat, ko ga je prvič prijela, imata se neizmerno rada,” so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje