Ganljivo zadnje sporočilo Massima Savića pred smrtjo

Magazin 03. Jan 202309:52
Massimo Savić
Foto: Dinko Bažulić/Instagram: Massimo Savić

Tri dni pred smrtjo je hrvaški pevec Massimo Savić v sporočilu, ki ga je posnel za oddajo Music Pub in se predvaja na radijski postaji HRT 2, pozval vse, naj uživajo v vsakem trenutku, ki ga prinaša čudovito življenje. Savića so danes pokopali na mestnem pokopališču v Zadru.

Družina, glasbeni kolegi in številni oboževalci so danes na zadnjo pot pospremili hrvaškega pevca Massima Savića, ki je po krajši in težki bolezni umrl 23. decembra. Glasbenika so k zadnjemu počitku položili na mestnem pokopališču v Zadru. Pogrebna slovesnost je potekala ob igranju Mozartovega Rekviema. Pogreba so se med drugim udeležili glasbeniki Gibonni, Neno Belan, Tonči Huljić in Giuliano.

“Zadar je izgubil preveč, Hrvaška pa zelo veliko. Mislim, da se ustvarjalnih ljudi spomnimo po zenitu. To je malo drugače. Zdaj ne gre samo za to, koliko je pustil za sabo, ampak za to, koliko bi še lahko dal,” je dejal Gibonni. Povedal je, da je za Massimovo bolezen izvedel šele pred tremi tedni. “Imeli smo načrte za neko TV-oddajo in to je bil velik šok. Ko gledaš z mojimi očmi, je bil on v cvetu mladosti,” je pojasnil. Huljić pa je poudaril, da je bil Massimo poseben in dostojanstven človek. “On je resnično na poseben način doživljal umetnost in resno jemal to, kar počne. Vedno pa bo ostal ta glas. Tisti, ki ga ne poznajo kot človeka, se ga bodo spomnili po njegovem petju,” je izjavil.

Ganljivo zadnje sporočilo glasbene legende

Na družbenih omrežjih pa je po njegovi smrti znova zakrožilo sporočilo, ki ga je tri dni pred smrtjo Savić posnel za radijsko oddajo Music Pub. “/…/ Vsem želim najsrečnejši, zdrav in najlepši božič, ki si ga lahko predstavljate. Uživajte v vsakem trenutku, ki ga prinaša čudovito življenje, in z vsemi delite dobro, delite razumevanje. Na svidenje, želim vam vse najboljše,” je v posnetku, ki so ga objavili na Facebookovi strani Music Puba, dejal Savić.

Njegovo sporočilo so pozneje objavili tudi na njegovem uradnem profilu na Instagramu, v katerem so ob njegovi sliki pripisali tudi, da je bilo to zadnje sporočilo publiki, ki ga je posnel Savić pred smrtjo. “Tvoje misli, tvoje besede, tvoj glas. Vse to neizmerno pogrešamo, dragi naš Max,” so dodali. Pod objavo na Instagramu se je vrstilo komentarjev, v katerih so se poklonili hrvaški glasbeni legendi.

“Ko sem bila žalostna in ko sem bila srečna, tvoje pesmi so bile vedno tu. Hvala za vsak popoln koncert,” je zapisala ena od uporabnic. “Massimo, zbogom, vidimo se nekje v boljšem svetu,” pa je zapisal nekdo drug. “Živel je mirno, pel je prekrasno, šel je skromno in v tišini. Angel je bil in ostal,” je le še eden od vrste komentarjev, ki ga je povzel Dnevnik.hr.

Sodeloval s številnimi glasbeniki

Spomnimo, da je bil Savić rojen 6. junija 1962 v Pulju. V začetku 80. let je odšel v Zagreb, kjer je ustanovil skupino Dorian Gray. Skupina je postala priljubljena takoj po izidu prvega albuma Sjaj u tami leta 1983. Po razpadu skupine se je podal na samostojno pot in leta 1987 izdal svoj prvi samostojni album Stranac u noči. Sledil je album Riječi čarobne ter številni drugi albumi in uspešnice, za katere je prejel tudi nekaj glasbenih nagrad.

Sredi leta 2011 je Massimo izdal veliko uspešnico Iz jednog pogleda, katere besedilo in glasbo je napisal Predrag Martinjak – Peggy. Z njim je nato sodeloval vse do smrti. V bogati karieri je sodeloval s številnimi glasbeniki, med drugim z Arsenom Dedićem. Leta 2013 je v puljski areni razprodal koncert ob 30-letnici delovanja. Med gosti koncerta so bili tudi Neno Belan, Nina Badrić in Vlado Kreslin.

Savić je devetkrat prejel nacionalno diskografsko nagrado porin za najboljšega izvajalca, prvo leta 2004 za izvedbo skladbe Znam zašto te osjećam. Izdal je 17 samostojnih albumov ter še mnogo singlov in diskografij. Tudi v Sloveniji je imel številne oboževalce.

Savić je umrl le mesec in pol po svojem zadnjem koncertu v zagrebški Areni. Za seboj je zapustil ženo in hčerko.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar