Gucci v znamenju božanske komedije predstavil kolekcijo Resort

Magazin 23. Maj 202210:30 0 komentarjev
gucci resort 2022
Profimedia

Modna hiša Gucci je v Apuliji v Italiji predstavila svojo Resort 2023 kolekcijo po imenu Cosmogonie. Kreacije kreativnega vodje Alessandra Micheleja navdih črpajo v božanski komediji.

Dobrodošli v Guccijevem kozmosu, ki je kreiran za popotnike skozi čas, ki so spolno fluidni, polni bleščic, nesmiselnih potiskov, ekscentričnih vzorcev ter kakofonije barv. Ker gre za resort kolekcijo, ki je bila prvotno namenjena za počitnikovalce in potnike križark, je dovoljeno tako rekoč vse in Alessandro Michele to pridno izkorišča. Njegovo videnje oblačil za ta namen skriva interpretacijo rejva iz 13. stoletja, kjer bi se zamaskirani harlekini s psihedeličnimi potiski pomešali z elegantnimi nesmrtniki, čarovnicami ali zaljubljenci, oblečenimi v tudorska opravila. To je Guccijeva božanska komedija.

gucci resort 2022
Profimedia

Za Micheleja je oblikovanje v okvirih absurda in avantgarde povsem v njegovi naravi. Ko se je torej odločil, da bo prezentacijo kolekcije Resort 2023 gostil v Castel del Monte, gradu iz 13. stoletja, je večina modnega sveta sklepala, da bo tematika renesančni savoir faire in bogata tradicija, ki je navdihnila veliko Guccijevega opusa. Utrdba, ki stoji na vrhu hriba na obrobju regije Apulija, le streljaj od Jadrana v špicu italijanskega pregovornega škornja, predstavlja veličasten relikt v živahni italijanski zgodovini.

gucci resort 2022
Profimedia
“Menil sem, da grad ne bi smel biti zavit v tišino, ampak ga je treba oživeti in proslaviti, kot je verjetno bil, ko je bil zgrajen, kot v Kaliforniji, nekakšna Silicijeva dolina tistega časa,” je pojasnil oblikovalec v izjavi za javnost, ki je sledila modni reviji. Ravno v času krvave lune v škorpijonu – številni so se spraševali, ali je ime kolekcije Cosmogonie naključno ali dejanje usode. Michelejevo spremno pismo je prežeto s pojmi ozvezdij, pri čemer nebesne reference dobijo nov pomen skozi njegove oblikovalske značilnosti, ko je na primer stil mistične gotike.
gucci resort 2022
Profimedia

Z okultnimi referencami, ki so očitne v Michelejevem delu, je transcendentalna in mešana estetika te kolekcije zagotovo dokazala, da so čarovnice nov modni trend. Prepričani smo lahko, da bomo to referenco videli v 101. videzu, tako pri Gucciju kot tudi pri drugih modnih oblikovalcih. Vendar pa Michele ostaja zvest svojemu etosu pregovornega “rejva” in ponuja za vsakogar nekaj. Za zapeljivko je to kolekcija prosojnih kril in kombinež v kombinaciji s prosojnim plaščem.

gucci resort 2022
Profimedia

Tisti, ki jim je blizu eklektika, bodo navdušeni nad serijo večbarvnih črtastih plaščev iz lateksa, z diamantnimi in mrežastimi vzorci ter pisanimi krznenimi plašči. Za ljubiteljice mističnega stila je naravnost popolna žametna obleka v polnočno modri barvi in z izvezenimi ozvezdji, visokim ovratnikom iz 16. stoletja in rokavicami iz satena. In za predane ljubitelje Guccija? Glede na to, da so si reference med seboj različne, priporočamo en kos vsake.

gucci resort 2022
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.