Gumijasti škornji so najbolj praktičen in šik trend zime 2023

Magazin 11. Dec 202209:30
Chanel
Profimedia

Ribiški škornji, ki se pojavljajo v kolekcijah velikih blagovnih znamk, kot je Chanel, so odločno šik trend: široki in visoki do stegen so navdihnjeni z gumijastimi ribiškimi škornji ter se kombinirajo s klasičnimi in elegantnimi oblačili. 

Gumijastni škornji so močan modni trend zime 2022/23, ki ga morate preizkusiti (ne le ko dežuje).

Med trendi za zimo 2022/23 je še vedno poudarek na škornjih: bojni škornji, gležnjarji z debelim podplatom in kamperji so že več sezon obvezen del garderobe, ki se nosijo z različnimi oblačili in slogi.

Gumijasti škornji
Profimedia

Med vsemi “klasičnimi” modeli pa to jesen izstopa model, ki klasični material, gumo, obnavlja s prevelikimi, sodobnimi oblikami. V kolektivni domišljiji so najbolj kul gumijasti škornji, ki jih je Kate Moss nosila v Glastonburyju v začetku leta 2000, vendar so današnji trendi odločno bolj ostri: najbolj ekscentrični te sezone so široki in visoki do stegen, podobni tistim, ki jih nosijo ribiči. Navdih zanje so visoki, nepremočljivi vodni čevlji, tradicionalno izdelani iz gume ali sodobnejših različic iz PVC, neoprena in Gore-Texa, ki se nosijo za ribolov in lov ter jih je Hodgman prvič izdelal leta 1850.

Interpretacija oblikovalcev

Chanel
Profimedia

Chanel, jesen in zima 2022/23

Chanel
Profimedia

Chanel, jesen in zima 2022/23

Ribiški škornji so se pojavili v kolekcijah velikih luksuznih znamk, kot je Chanel, v viziji Virginie Viard pa spremljajo obleke iz tvida z debelimi volnenimi nogavicami z zelo britanskim pridihom. Visoki škornji z mehkim, vodoodpornim zgornjim delom so na voljo v treh odtenkih: črni z belim logotipom, kaki zeleni ali nežni bež barvi. Navdih je udobna, a elegantna kraljeva dama, gumijasti škornji pa spominjajo na tradicionalno garderobo angleškega podeželskega gospoda, kakršno je nosila kraljeva družina med bivanjem na Balmoralu.

Patou
Profimedia

Patou, jesen in zima 2022/23

Patou je v svojo kolekcijo vključil tudi škornje kot dodatek k športno navdihnjenim oblačilom v kombinaciji s plišastimi oblekami in prešitimi telovniki. Blagovna znamka Chufy, ki jo je ustvarila strastna popotnica Sofia Sanchez de Betak, jih kombinira z nežnimi pleteninami, vključno z balaklavami, v barvni paleti od bolj filološke kaki zelene do črne in celo bolj kričeče lila.

Chufy
Profimedia

Chufy, jesen in zima 2022/23

Škornji v različici z dolžino do meč

Na modnih brveh so se pojavili tudi ribiški škornji v nižji različici, dolgi do meč. Pri Marniju so široki pri mečih, usklajeni z oblačili z gladkim učinkom. Chanel jih je predlagal v izjemno elegantni minimalistični črni različici s kontrastnim belim logotipom, SS Daley pa se je odločil za klasično zeleno v kombinaciji z nogavicami.

Chanel
Profimedia

Chanel, jesen in zima 2022/23

Marni
Profimedia

Marni, jesen in zima 2022/23

SS Daley
Profimedia

SS Daley, jesen in zima 2022/23

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.