Halle Bailey: “V vodi sem bila tudi 13 ur”

Magazin 01. Apr 202315:45
Halle Bailey
Profimedia

Halle Bailey si je zmočila "plavuti" kot Ariel v prihajajoči Disneyjevem filmu The Little Mermaid.

V intervjuju za Modern Luxury je Halle Bailey povedala, da je tudi do 13 ur na dan preživela v vodi med snemanjem prizorov. “Še nikoli v življenju nisem bila na taki preizkušnji.”

Igralka, ki je razkrila tudi, da si je prvič ogledala Disneyjevo izvirno Malo morsko deklico iz leta 1989 pri petih letih, je rekla, da je res navdušena nad njeno različico filma, potem ko je studio naredil spremembe, da bi prikazal, da vsem znani lik vode ni zapustil samo zaradi zaljubljenosti. “Vsekakor smo spremenili to perspektivo, da je mala morska deklica ocean zapustila samo zaradi fanta. Gre za veliko večjo stvar. Gre za njo samo, njen namen, njeno svobodo, njeno življenje in to, kar hoče. Kot ženske smo neverjetne, smo neodvisne, smo moderne, smo vse in več. In vesela sem, da Disney posodablja nekatere od teh tem.”

Septembra 2022 je zvezdnica za portal People na razstavi D23 Expo med drugim razkrila tudi, da je celotna izkušnja snemanja filma na več načinov odražala Arielino potovanje iskanja sebe in svojega glasu. “Ta zgodba je naredila toliko zame in proces snemanja mi je res nekako spremenil življenje. Vsekakor bi lahko rekla, da je odraz tega, kar doživi Ariel v filmu.”

V filmu igrajo tudi Melissa McCarthy v vlogi Ursule, Jonah Hauer-King kot princ Eric, Javier Bardem kot kralj Triton, Jacob Tremblay kot Arielina ribica Flounder, Daveed Diggs kot rak Sebastian in Awkwafina kot galeb Scuttle. V kinematografe prihaja 26. maja.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.