Igralka Gwyneth Paltrow na sodišču, glavno vprašanje pa: kdo je trčil v koga?

Magazin 22. Mar 202309:49 0 komentarjev
Gwyneth Paltrow
Profimedia

Hollywoodska zvezdnica Gwyneth Paltrow se mora na sodišču v Utahu znova zagovarjati v tožbi, ki jo je zoper njo vložil zdravnik Terry Sanderson. Ta namreč trdi, da ga je igralka pred osmimi leti zbila na smučišču letovišča Deer Valley. Po nesreči, v kateri naj bi Sanderson utrpel poškodbe, naj bi se igralka odpeljala naprej in se ni prepričala, ali je s poškodovanim vse v redu. Igralka v nasprotni tožbi trdi, da je Sanderson tisti, ki je odgovoren za nesrečo, in od njega zahteva en dolar odškodnine.

Ameriška igralka Gwyneth Paltrow se te dni mudi v Utahu, saj se mora zagovarjati v tožbi, ki jo je zoper njo vložil oftalmolog Terry Sanderson. Ta zvezdnico obtožuje, da ga je leta 2016 med smučanjem v letovišču Deer Valley zbila in nato zbežala, ne da bi se prepričala, ali je s ponesrečencem vse v redu. Tudi igralka je vložila tožbo, v kateri Sandersa obtožuje, da je bil on tisti, ki je trčil vanjo. Nesreča se je zgodila med igralkinimi družinskimi počitnicami, in sicer na smučišču za začetnike, poroča britanski BBC.

76-letni Sanderson, ki je sprva zahteval slabih 2,8 milijona evrov odškodnine, igralko zdaj toži za slabih 280.000 evrov. 50-letna z oskarjem nagrajena igralka pa od Sandersa zahteva en dolar odškodnine in kritje pravnih stroškov. Tako Sanderson kot Paltrow sta v torek prišla na sodišče. Igralka, ki je zdaj bolj znana kot vplivnica za življenjski slog, je med uvodnimi izjavami na sodišču v Park Cityju v zvezdni državi Utah molčala. Pričakovati pa je, da bo med sojenjem pričala.

Odvetnik zdravnika Terryja Sandersona je pred poroto povedal, da so igralkina nepremišljena dejanja povzročila nesrečo na smučišču. “Neprevidni smučarji povzročijo nesrečo. Vedela je, da je smučanje na pobočju, medtem ko gleda stran, nepremišljeno. Vedela je, da bo lahko, če bo še naprej tako smučala, v nekoga trčila,” je po pisanju BBC povedal odvetnik Lawrence Buhler.

Ob tem je dodal, da je bila Paltrow tista, ki je trčila v njegovega klienta, nato pa naj bi ga poškodovanega in nezavestnega pustila ležati na kraju nesreče, ne da bi poklicala na pomoč ali preverila, ali je z njim vse v redu. “Pred nesrečo je bil Sanderson očarljiva oseba. Živel je polno življenje, potoval je po svetu in delal vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi užival življenje in varoval svoje zdravje. Po nesreči se je to spremenilo,” je po navedbah BBC utemeljeval njegov odvetnik.

Terry Sanderson
Profimedia

Igralkini odvetniki: Za nesrečo je kriv zdravnik

Odvetnik Gwyneth Paltrow je trditve odvetnika Sandersona zavrnil in jih označil za ‘popolnoma neumne’. Poroti je povedal, da se je njegova stranka ravno začela spuščati po pobočju, ko se je med njenimi nogami nenadoma pojavil par smuči, nato pa naj bi v njen hrbet trčil moški. Igralkin odvetnik je pojasnil, da Sanderson, ki ima zaradi predhodne kapi težave z vidom in sluhom, igralke mogoče ni videl, preden je vanjo trčil. Odvetnik Steve Owens je ob tem še dodal, da je zvezdnica najprej mislila, da jo je nekdo napadel in je bila tako pretresena, da se je odločila, da do konca dneva ne bo več smučala.

Kot še piše BBC, bo ugotavljanje krivde v tem primeru najverjetneje odvisno od tega, kdo izmed tožečih je bil med dogodkom višje na pobočju. V skladu z varnostnimi pravili letovišča Deer Valley imajo namreč prednost tisti smučarji, ki so pred vami ali smučajo navzdol, zato je odgovornost posameznika, da se jim izogne.

Gwyneth Paltrow
Profimedia

Kot prva priča na sojenju je sicer nastopil Sandersonov prijatelj Craig Ramon. Kot je povedal, je med nesrečo slišal krik, ko pa se je obrnil, je videl, kako se je igralka zaletela v njegovega prijatelja. Toda med navzkrižnim zaslišanjem so igralkini odvetniki opazili, da je Ramon barvno slep, zato samo po njegovih ali njenih oblačilih ni mogel razločiti, kdo je povzročil nesrečo. Odvetniki Paltrow prav tako trdijo, da so posnetki GoPro in objava na družbenem omrežju, ki potrjujejo njeno različico zgodbe, izginili.

V prvotni tožbi, vloženi leta 2019, je po pisanju BBC zapisano, da primer obravnava smučarsko nesrečo s pobegom v Utahu, kjer je obtožena Gwyneth Paltrow smučala brez nadzora in se zaletela v hrbet Terryja Sandersa, ki je v nesreči utrpel možganske poškodbe, štiri zlomljena rebra in druge resne poškodbe.

Tokratna obravnava bo trajala predvidoma osem dni, še poroča BBC.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!