Italijanska restavracija z nenavadnim pravilom: pridni dobijo nagrado

Magazin 17. Apr 202412:07 0 komentarjev
Restavracija
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Restavracija v Veroni ponuja brezplačno steklenico vina gostom, ki med obrokom odložijo telefon.

Lastnik restavracije Al Condominio, ki je svoja vrata v italijanski Veroni odprla marca, Angelo Lella je dejal, da je cilj tega pravila spodbuditi goste, da se pogovarjajo med seboj, namesto da bi nenehno strmeli v svoje telefone.

“Želeli smo odpreti restavracijo, ki bi bila drugačna,” je pojasnil po poročanju britanskega medija The Guardian. Kot je dejal Lella, so si prav iz tega razloga omislili pravilo, s katerim se gostje odrečejo tehnologiji in se raje posvetijo prijetnemu druženju.

“Tehnologija postaja problem. Ni treba vsakih pet sekund pogledati na telefon, vendar je to za mnoge ljudi kot droga,” je poudaril in dodal, da imajo stranke tako priložnost, da odložijo telefon in spijejo dobro vino.

“Digitalni detoks”

Ljudje, ki se odločijo obedovati v omenjeni restavraciji, imajo možnost, da ob vhodu odložijo telefon v škatlo in jo zaklenejo.

Ključ nato pokažejo natakarju, ki jim postreže s steklenico vina. Stranke prav tako lahko napišejo tudi svoje mnenje o obroku, ki ga pustijo v škatli. Tisti, ki bodo pustili najboljše ocene, bodo ob naslednjem obisku prejeli zastonj obrok.

Lastnik restavracije Lella je po pisanju The Guardiana povedal, da je odziv do zdaj pozitiven. “90 odstotkov naših gostov se je odločilo, da v zameno za telefon prejmejo steklenico vina. Res je čudovito videti, ko ljudje pravilo sprejmejo. Namesto da bi zrli v telefon ali odgovarjali na SMS-sporočila, se pogovarjajo,” je dodal.

Sporočilo o “digitalnem detoksu” je restavracija objavila tudi na svoji spletni strani. “Z vidika digitalnega detoksa z veseljem ponujamo steklenico vina vsakemu paru ali skupini, ki se odloči odložiti svoj pametni telefon v našo škatlo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!