Iz starih hlačnih nogavic lahko izdelate simpatičen dodatek za dom

Magazin 21. Feb 202217:45
najlonke hlačne nogavice, dodatek za dom
Foto: Profimedia

Z nekaj spretnosti lahko stare hlačne nogavice spremenite v simpatičen dodatek za dom, za katerega vas bodo vsi spraševali, kje ste ga kupili. 

Če imate doma stare hlačne nogavice, ki jih ne nosite več, jih nikar ne zavrzite. V skrajnem primeru jih lahko podarite naprej, če pa imate vsaj malo ustvarjalnega duha, jih lahko reciklirate in ponovno uporabite v povsem novi obliki. Lotite se zanimivega “naredi sam” projekta in iz nošenih hlačnih nogavic ustvarite simpatičen dodatek za dom. Našli smo namreč idejo, kako lahko iz najlonk izdelate zelo popularno zavozlano blazino.

Vse, kar potrebujete za ta DIY-projekt, sta dva para hlačnih nogavic poljubnih barv (lahko sta enaka ali pa različna) ter polnilo, ki je lahko poljubno – iz tistega, kar imate trenutno pri roki – lahko je polnilo vzglavnika, stare krpe, tekstil, penasti materiali, nogavice, itd.

Kako se lotite izdelave okrasne blazine, pa si poglejte v spodnjem videu:

Najprej torej s polnilom napolnite hlačne nogavice, jih pri ohlapnem delu zavežete, ponovite na drugem paru in jih zavežete skupaj. Nekoliko več pozornosti in spretnosti zahteva drugi del, kjer morate najlonke preplesti med seboj tako, da na koncu dobite pravilno zavozlano blazino. Vzelo vam bo samo nekaj minut, rezultat pa je simpatičen dodatek za dom, s katerim lahko popestrimo dnevno sobo ali spalnico.

Komentari

Vaš komentar