Jamie Lee Curtis zavrnila povabilo na večerjo za nominirance oskarjev

Magazin 09. Mar 202311:45
Jamie Lee Curtis
Profimedia

64-letna igralka je v pogovoru za The Hollywood Reporter razkrila, da je zavrnila povabilo na prihajajočo večerjo nominirancev za oskarja, ker je takrat že njen čas za spanje.

“Takoj vam bom povedala skrivnost. V četrtek zvečer je zasebna večerja nominirancev za oskarja, ki se začne ob 19.30 in povabilo sem zavrnila. Zakaj? Ker gre mamica zgodaj spat. Večerja se začne ob 19.30 in bo ura odbila že devet zvečer, preden bomo dobili hrano.”

Zvezdnica je nominirana za oskarja za najboljšo stransko igralko za svojo vlogo v filmu Everything Everywhere All Once. V isti kategoriji pa je bila nominirana tudi njena mati Janet Leigh, kar sama imenuje rodovniška povezava. “O tem nisem razmišljala. Mislim, vedela sem, zavedala sem se tega, nikoli pa si nisem mislila, da se bo to zgodilo. Moja starša in njuna slava so tako legendarni, da se nikoli nisem počutila, da bi bila lahko blizu tej ravni. To je lepa povezava. To je povezava rodu.”

Njena nominacija prihaja več kot 60 let po tem, ko je bila njena mati nominirana v isti kategoriji za svoje delo v filmu Psycho. Leto prej si je njen oče, Tony Curtis, prislužil priznanje v kategoriji najboljšega igralca za film The Defiant Ones. “Zdaj imam svojo zapuščino in svoje življenje,” je dejala Jamie Lee Curtis, ki je prejšnji mesec prejela nagrado SAG.

95. podelitev oskarjev, ki jo bo vodil Jimmy Kimmel, bo v nedeljo, 12. marca, v gledališču Dolby v Hollywoodu, v živo pa jo bo prenašal ABC.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.