Jeff Bezos je kupil posestvo na Havajih v vrednosti 78 milijonov dolarjev

Magazin 11. Nov 202112:45 1 komentar
jeff bezos vila
Profimedia

Milijarder Jeff Bezos je kupil ogromno novo posestvo na Havajih v vrednosti 78 milijonov dolarjev, ki obsega več kot 14 hektarjev. Ustanovitelj Amazona se je umaknil na otok Maui, je potrdil New York Post.

Jeff Bezos širi svoj že tako neverjetni nepremičninski portfelj. Ustanovitelj Amazona in zdaj drugi najbogatejši človek na svetu naj bi s svojo partnerico Lauren Sánchez kupil večmilijonsko posestvo na Havajih.

Odročni dom stoji na otoku Maui, natančneje na južni obali otoka v zalivu La Perouse, poroča Pacific Business News. Nahaja se na precej oddaljenem območju z velikimi mirujočimi polji lave v bližini. Medtem ko natančna prodajna cena ostaja nerazkrita, lokalni nepremičninski viri pravijo, da je bila končna cena 78 milijonov dolarjev. Če je to res, bi bil nakup rekorden za otok – premagal naj bi tudi hišo ob plaži na Mauiju, ki je bila to poletje prodana za 45 milijonov dolarjev.

Na posestvu je približno 4.500 kvadratnih metrov velika hiša, posebej pa še hiša za goste, več drugih zgradb in 700 kvadratnih metrov velik bazen. Gosta krajinska ureditev omogoča zasebnost na celotnem posestvu, kar je gotovo ena od karakteristik, ki je pri premožnih zelo zaželena.

jeff bezos vila
Profimedia

Nakup je bil opravljen prek zasebne transakcije, ki ni tipična med kupcem in prodajalcem. Namesto tega je Bezos kupil holding, ki ima v lasti ogromno zemljišča ob Tihem oceanu, in tako postal njegov lastnik. Poleg poslopij je torej lastnik skoraj 15 hektarjev zemljišča ob oceanu, vključno z dvema zalivoma in edino zasebno peščeno plažo na Mauiju.

Glede na nepremičninske evidence naj bi bil ta dom nazadnje prodan za 4,2 milijona dolarjev poslovnežu Dougu Schatzu leta 1996.

jeff bezos havaji
Profimedia

Bezos pa ni edini milijarder, ki je pobegnil na Havaje, da bi se umaknil od norega sveta. Številni drugi, kot sta Oprah in Mark Zuckerberg, so kupili havajske nepremičnine, nekateri, kot je Larry Ellison, pa imajo v lasti skoraj celoten otok.

Druge Bezosove nepremičnine so razpršene po ZDA, vključno s hišo v vrednosti 165 milijonov dolarjev na Beverly Hillsu, večmilijonskimi enotami v zgradbi na Manhattnu, največjim zasebnim domom v Washingtonu in številnimi drugimi.

jeff bezos, lauren sanchez
Profimedia