Jennifer Garner deli nasvete o negi kože v zrelih letih

Magazin 07. Feb 202311:15
Jennifer Garner
Profimedia

Priljubljena hollywoodska igralka je glavna pravila nege kože usvojila že v mladih letih, najpomembnejši nasvet pa je dobila od svoje mame.

Igralka Jennifer Garner zdaj rada svoje znanje deli z drugimi, tudi tisto, ki zadeva nego. Že v mladih letih je prisluhnila kozmetičnim nasvetom svoje mame Patricie, ki jo je naučila, da je treba negovati ne samo obraz, ampak tudi kožo na vratu in dekolteju. Svetovala ji je tudi, naj ne skopari pri količini izdelkov za nego kože in naj jih nanaša v bogatih slojih.

Jennifer je začela igrati že v mladih letih, in sicer v gledališču. Tudi tam se je naučila skrbeti za kožo, saj se je zavedala pomembnosti čiščenja obraza po nastopu, ko je bilo treba odstraniti gledališko masko. Prav tako se je zgodaj začela izogibati izpostavljanja soncu. Pozneje ji je dermatologinja dala še dragoceni nasvet – dejala ji je, da nič ni videti bolje pri 50. letih kot zaščita kože pri 20. letih.

Jennifer Garner
Profimedia

Jennifer Garner še zdaj, pri 50. letih, sledi dvema osnovnima nasvetoma. Uporablja retinolski serum v kapsulah, ki ga sestavljajo morske alge in vitamin A. To ji pride zelo prav med potovanji, po njenem mnenju pa je kot nalašč za tiste, ki šele začenjajo uporabljati retinol. Kožo neguje tudi s kremami, ki zmanjšujejo pojav gub. Sama je večkrat poudarila, da ne hodi na pilinge, nego z laserjem in podobne kozmetične tretmaje, temveč za svojo kožo skrbi sama.

Svoje znanje o negi kože igralka, ki je še vedno videti zelo mladostno, prenaša na svoje otroke, ki jih ima z Benom Affleckom, na 17-letno hčerko Violet, 14-letno Seraphino ter 10-letnega sina Samuela. “Vsak večer mu z nežnim izdelkom očistim obraz. To je nekaj, kar je treba narediti pred spanjem,” poudarja igralka.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.