Johnny Depp v nekaj urah prodal 780 slik in zaslužil 3 milijone funtov

Magazin 04. Avg 202208:30 0 komentarjev
Johnny Depp
Profimedia

Očitno je hollywoodski igralec Johnny Depp v odličnem ustvarjalnem obdobju. Piše pesmi, igra kitaro in slika. Pred dnevi je v le nekaj urah s prodajo svojih umetniških del zaslužil približno tri milijone funtov. V nekaj urah po objavi prodaje na Instagramu je v 37 galerijah Castle Fine Art, tudi v londonskem Covent Gardnu, prodal 780 slik iz cikla Prijatelji in junaki (Friends And Heroes).

Prijatelji in junaki so ljudje, ki so ga navdihovali v njegovem življenju. Med njimi so denimo kitarist skupine The Rolling Stones, Keith Richards, igralka Elizabeth Taylor, igralec Al Pacino in legenda Bob Dylan. “Že od nekdaj izražam čustva skozi umetnost. Moje slike obkrožajo moje življenje, vendar sem jih obdržal zase in se omejil. Nihče se ne bi smel omejevati,” je povedal 59-letni igralec, ki skozi svoje ustvarjanje razmišljal o tistih, ki mu največ pomenijo – družina, prijatelji in idoli. Vseh 780 slik je bilo v četrtek prodanih v le nekaj urah. Za posamezne uokvirjene slike je bilo treba odšteti po 3.950 funtov, portfelj štirih slik pa je stal 14.950 funtov.

Deppova objava na Instagramu z napisom “NOW AT #CASTLEFINEART” je sicer povzročila velik naval na spletno stran galerije, ki se je po pisanju BBC sesula. V galeriji so v sporočilu za javnost igralčevo delo opisali kot presečišče poparta in street arta ter kot popart z občutkom. V Castle Fine Art so se z Deppom že nekaj časa dogovarjali o razstavi in prodaji njegovih del. Pričakujejo, da se bo v prihodnje sodelovanje nadaljevalo. V začetku meseca je Depp pod naslovom Nikoli se ne boj resnice (Never Fear Truth) prodal serijo nezamenljivih žetonov (non-fungible tokens – NFT) na podlagi njegovih del, upodobitev tesnih prijateljev in junakov. S prodajo je zbral skoraj 660.000 funtov v dobrodelne namene.

Do velike prodajne razstave je prišlo približno dva meseca zatem, ko se je končal medijsko odlično pokriti primer medsebojnih tožb Deppa in njegove nekdanje žene, prav tako igralke, Amber Heard, zaradi obrekovanja. Deppu so prisodili 15 milijonov dolarjev odškodnine, razočarani Amber Heard je porota prisodila dva milijona.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!