Znano, kateri dan bodo na Evroviziji nastopili Joker Out

Magazin 31. Jan 202321:52 0 komentarjev
Joker Out
Katja Kodba/RTV Slovenija

Slovenija bo na letošnjem izboru za pesem Evrovizije nastopila v drugem predizboru 11. maja.

Kot poroča portal Evrovizija.com, so danes žrebali vrstni red nastopajočih na letošnji Evroviziji, ki bo med 9. in 13. majem v britanskem Liverpoolu.

Glasbena skupina Joker Out, ki bo Slovenijo zastopala s pesmijo Carpe Diem – to bodo javnosti predstavili v soboto, 4. februarja – bo nastopila v drugem predizboru, torej 11. maja. Družbo bodo fantom delale še Armenija, Ciper, Romunija, Danska, Belgija, Islandija, Grčija, Estonija, Albanija, Avstralija, Avstrija, Litva, San Marino, Gruzija in Poljska. V tem predizboru bodo glasovale še Ukrajina, Španija ter Velika Britanija.

Preberite še: Joker Out za N1: Če bo slovenščina ovira, Evrovizija nima smisla (VIDEO)

Preostale države bodo nastopile dva dni prej, 9. maja, veliki finale pa bo 13. maja.

Kot še piše Evrovizija.com, države v dva polfinala razdelijo z žrebanjem zato, da se čim bolj izognejo t. i. sosedskemu glasovanju, pri katerem bi države svojim sosedam podeljevale 12 točk.

Spomnimo: leta 2022 je na Evrovizija zmagala ukrajinska skupina Kalush Orchestra, a ker Ukrajina zaradi vojne Eurosonga ne more gostiti, so organizatorji letos za državo gostiteljico izbrali Združeno kraljestvo. To je na lanski Evroviziji doseglo drugo mesto.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!