Kaj je zmotilo uporabnike na novi različici Google Zemljevidov?

Magazin 10. Dec 202308:31 0 komentarjev
Aplikacija Google Maps
Aplikacija Google Maps (Foto: PROFIMEDIA)

Google Zemljevidi so dobili novo različico, ki uporabnikom ni bila všeč zaradi ene podrobnosti, poroča hrvaški portal Index.hr.

Mnogi so namreč na družbenih omrežjih zapisali, da jim ni všeč nova barva glavnih cest, ki so jo namesto dosedanje rumene spremenili v sivo. Poleg tega so v novi različici aplikacije Google Maps spremenili barvo ostalih ulic iz bele v svetlo sivo. Glavne poti, po katerih vas vodi aplikacija, so zdaj temno modre, alternativne poti pa so spremenile barvo v svetlo modro in niso več sive.

Prav tako je prikaz vodnih površin po novem svetlo modre barve, zelene površine pa imajo temnejši odtenek.

“Nova različica mi ni všeč,” je zapisal eden od uporabnikov Reddita, drugi pa dodal: “Ne morem upravljati tako kot prej, raje bi, da ostanejo iste barve.”

Uporabniki pišejo, da je njihova največja težava, da so si vse barve preveč podobne, zato med vožnjo ne morejo več samo “na hitro” pogledati zemljevida, ampak se morajo osredotočiti nanj.

Google Maps
Google Maps (Foto: PROFIMEDIA)

Menjava za iPhonove zemljevide

“Navigacija ni niti približno tako dobra kot v prejšnji različici. Aplikacija vztraja pri uporabi glavnih poti, čeprav je na voljo veliko alternativnih poti. Prejšnja različica je omogočala izbiro možnosti, tukaj je veliko več omejitev. Tudi videz ni dober,” se glasi eden od komentarjev.

Nekateri so šli celo tako daleč, da so zapisali, da prehajajo na aplikacijo Maps, ki je na voljo na iPhonih, drugi pa iščejo način za prehod na staro različico, poroča Index.hr.

Googlove posodobitve Zemljevidov so sicer včasih dobrodošle. Nedavno so na primer aplikaciji dodali funkcijo prikazovanja omejitev hitrosti na cestah. Prikazovanje omejitev hitrosti omogoča umetna inteligenca, ki zna prepoznavati prometne znake z vsega sveta, so pojasnili pri Googlu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!