Kaj morate storiti, da se boste zjutraj zbujali z nasmeškom in spočiti?

Magazin 02. Avg 202208:00 > 08:10
Delite:
Ženska zjutraj
Foto: Profimedia

Zvok budilke zagotovo ni prijeten, predvsem, če vas zbudi sredi prijetnih sanj. Lahko pa se navadite, da vendarle ne boste vsako jutro jezni na budilko in se boste zbujali z nasmeškom.

Z nekaj triki lahko vsako jutro spremenite v izjemno prijetno izkušnjo. Ker se po jutru dan pozna, naj bo nasmeh na vašem obrazu že, ko se zbudite. Torej, če ste vsako jutro še vedno jezni na budilko, je morda čas, da se naučite, kako vstati iz postelje in biti že takoj dobre volje. Najprej morate seveda pomisliti na to, kdaj zvečer hodite v posteljo. In ali greste v posteljo ob isti uri? To je izjemno pomemben podatek. Saj red, ki ga vzpostavite, izjemno pripomore h kakovosti spanca. Na začetku je sicer treba biti vztrajen, a ko osvojite tehniko spanja, bo življenje zagotovo lepše.

budilka
Foto : profimedia

Strokovnjaki, ki se ukvarjajo s spanjem in proučujejo navade ljudi, pravijo, da bi morali vsak dan hoditi spat ob isti uri. Če tega ne počnete, je dobro, da spalne navade spremenite. Približno 21 dni traja, da se človeška notranja ura navadi na nov ritem. Seveda to ni tako preprosto, saj je treba določiti uro, ob kateri bi se radi zbujali, in se potem 21 dni prav prisiliti, da se res takrat tudi zbudite in vstanete iz postelje.

Ženska v postelji
Foto : Profimedia

Tako bodo možgani dobili sporočilo in notranja ura bo počasi prevzela nov ritem. Dovolj spanja je namreč eden najboljših načinov, da dosežete svoj cilj, da se vsako jutro zbudite naspani in polni energije za nov dan. Takoj ko se zbudite, odgrnite zavese in v sobo spustite sončne žarke oziroma dnevno svetlobo. Ta ima velik pomen pri zbujanju. Izpostavljenost svetlobi prvih 15 minut po tem, ko se zbudite, pošlje možganom signale, da je čas za prebujanje. Vsi bi bili v veliko boljši formi, če bi bilo sonce jutranji alarm namesto zoprne budilke.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar