Kako je po 30 letih videti “Kevinova” mama iz Sam doma?

Magazin 27. Dec 202208:30
Igralka Catherine O'Hara je javnosti najbolj znana kot mama Kevina McCallisterja v filmu Sam doma. Ta 68-letna večkrat nagrajena igralka je odraščala v Torontu v veliki družini, kakršno je imela v slavnem filmu, in tam leta 1974 začela nastopati v komedijah. Dobila je glavno vlogo v priljubljeni lokalni oddaji, v poznih 70. letih pa je posodila glas v številnih animiranih filmih. Leta 1980 je debitirala v filmu, no med zvezde pa jo je leta 1995 izstrelila uspešnica Sam doma in nato še Sam doma 2. »Obožujem praznični čas, vsako leto sem z otroki gledal božične filme. Tudi njih moram prisiliti, da gledajo Sam doma,« se je pošalila igralka. V zelo lepih spominih ima tudi svoje otroštvo in božične praznike: »Ko sem bila majhna, se je oče zame in mojih šest bratov in sester vsako leto oblekel v Božička in nas zabaval. Tako lepo smo se imeli. Potem sva z možem enako počela za najine otroke. To je zares čaroben čas in otroci morajo verjeti v pravljice in Božička.« Moža, producenta Bo Welcha, je spoznala na snemanju filma Beetlejuice, poročila sta se leta 1992, skupaj pa imata dva sinova. O'Hara aktivno igra še danes, v svoji štiridesetletni karieri pa je osvojila številne nagrade - zlati globus, Genie, Emmy, SAG in Canadian Screen, lani pa je sprejela tudi posebno nagrado za življenjsko delo kanadske vlade .
Kate McCallister. (Foto: PROFIMEDIA)

Vloga raztresene in malce živčne mame, katere sinček celo dvakrat za božične praznike ostane sam doma, jo je spremenila v zvezdo, z igro pa se aktivno ukvarja še danes. A Catherine O'Hara ni nikoli presegla uspeha svoje vloge v filmu Sam doma, čeprav ima za seboj zelo bogato kariero.

Igralka Catherine O’Hara je javnosti najbolj znana kot mama Kevina McCallisterja v filmu Sam doma. Ta 68-letna večkrat nagrajena igralka je odraščala v Torontu v veliki družini, kakršno je imela v slavnem filmu, in tam leta 1974 začela nastopati v komedijah. Dobila je glavno vlogo v priljubljeni lokalni oddaji, v poznih 70. letih pa je posodila glas v številnih animiranih filmih. Leta 1980 je debitirala v filmu,  med zvezde pa jo je leta 1995 izstrelila uspešnica Sam doma in nato še Sam doma 2.

Catherine O’Hara
Profimedia

“Obožujem praznični čas, vsako leto sem z otroki gledal božične filme. Tudi njih moram prisiliti, da gledajo Sam doma,” se je pošalila igralka. V zelo lepih spominih ima tudi svoje otroštvo in božične praznike: “Ko sem bila majhna, se je oče zame in za mojih šest bratov in sester vsako leto oblekel v Božička in nas zabaval. Tako lepo smo se imeli. Potem sva z možem enako počela za najine otroke. To je zares čaroben čas in otroci morajo verjeti v pravljice in Božička.”

Moža, producenta Bo Welcha, je spoznala na snemanju filma Beetlejuice, poročila sta se leta 1992, skupaj pa imata dva sinova. O’Hara aktivno igra še danes, v svoji 40-letni karieri pa je osvojila številne nagrade – zlati globus, Genie, Emmy, SAG in Canadian Screen, lani pa je sprejela tudi posebno nagrado za življenjsko delo kanadske vlade.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.