Kako se na učinkovit in zdrav način lotiti maščobe na trebuhu?

Magazin 20. Feb 202210:15 0 komentarjev
trebuh
Profimedia

Če se želite (končno) znebiti maščobe na trebuhu, se tega lotite celostno in si predvsem vzemite dovolj časa!

Izguba maščobe se ne bo zgodila čez noč, niti v enem tednu ne. Po enem mesecu boste že lahko opazili razliko, vendar ne pričakujte izklesane postave. Vsaj ne še. Preden se lotite kateregakoli nasveta, bodite do sebe prijazni in realni. Ne postavljajte si kratkih nedosegljivih rokov in ne silite se v stradanje. S tem ne boste dosegli nič dobrega.

Tu so nasveti, ki niso povezani samo z vadbo in lahko prispevajo k izgubi maščobe ter oblikovanju postave:

Redno telovadite

Prvi nasvet je najbolj očiten in (na žalost) potreben. Brez redne vadbe pač ne boste mogli do svojega cilja, zato je najbolje, da hitro najdete športne aktivnosti, ki so vam všeč. Pred tem se posvetujte s trenerjem, ki vam bo svetoval, kakšno vadbo izberite glede na svoje želje. Poskrbite tudi za druge oblike gibanja vsak dan, npr. sprehod, hoja po opravkih, kolesarjenje, tek, igra z otroki …

Večkrat se sprostite

Stres ni le izčrpavajoč, ampak lahko škodi tudi vaši postavi. Podležete lahko celo popolni izčrpanosti, ki vas bo priklenila na posteljo, ali pa se stres začne poznati v novih maščobnih obročkih, ki jih ne boste ravno veseli. Moramo še bolj poudariti, da je sproščanje nujno potrebno? Sami veste, kakšna oblika sproščanja vam najbolj ustreza, vsekakor pa naredite vsak teden na urniku prostor tudi za to.

Pojdite mimo omarice s sladkarijami

Ja, govorimo o tisti kuhinjski omarici, ki vas reši, kadar ste pod stresom, vam je dolgčas ali si enostavno zaželite nekaj sladkega in slanega … Tam se skrivajo tudi vaše maščobe. Če ste se resno odločili, da bi radi naredili spremembo, bo najbolje, da omarico kar izpraznite (pa ne v želodec), saj tako ne boste v skušnjavi.

Tudi pekarna ne pride v poštev

Vaš sprehod, pot v službo in opravki naj ne vodijo mimo pekarne, saj se boste težko uprli vonjavam, ki vas vabijo, da si kupite rogljiček, krof ali slanik. Vse to namreč vsebuje veliko količino transmaščob, ki lahko škodijo telesu, vsekakor pa prispevajo k tvorjenju maščob.

Namesto tega vedno poskrbite, da boste imeli pri roki zdrave prigrizke in malico za seboj, kar vam bo zagotovilo veliko več energije in manj slabe vesti.

Naspite se

Tako je, hujšanje in vzdrževanje zdrave telesne teže je povezano tudi s spanjem (ali njegovim pomanjkanjem). Neprespani se boste na delo prikazali z velikimi podočnjaki, to pa je še najmanjša težava. Obstaja velika verjetnost, da boste izpustili zajtrk in si, ko se oglasi želodec, postregli s kosom pice ali kosilom v restavraciji s hitro hrano. Potem pa še nekaj sladkega, na primer čokolada …

Več beljakovin

Skoraj zagotovo lahko rečemo, da vaš jedilnik trenutno zajema premalo beljakovin, zato poskrbite, da jih boste dodali k vsakemu obroku. Tako boste bolj siti (za to poskrbijo tudi vlaknine) in se na dolgi rok znebili odvečnih maščob.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!