Kako speči vrhunska umešana jajca: največje napake, ki jih delate

Magazin 04. Mar 202317:18 3 komentarji
Umešana jajca
PROFIMEDIA

Pravijo, da zna umešana jajca pripraviti čisto vsak. Pa to drži? Če želimo, da bodo res okusna, je treba poznati tudi male, a še kako pomembne trike.

Prvi trik za okusna umešana jajca nastopi že na začetku. Končni rezultat bo namreč boljši, če bodo jajca imela sobno temperaturo. Ker jih večinoma hranimo v hladilniku, jih je treba torej pred pripravo vzeti iz hladilnika in jih nekaj časa pustiti na sobni temperaturi.

Pri umešanih jajcih je ključna mehka in kremasta tekstura. Če jo želite doseči, je treba jajca dobro stepsti. Temeljito mešanje z vilicami ali metlico naj traja vsaj minuto oziroma toliko časa, dokler se beljak in rumenjak dobro ne umešata. Če želite, da bo okus umešanih jajc res dober, dodajte še maslo.

Za mehka in okusna umešana jajca je pomemben tudi način pečenja. Prav tu ljubiteljski kuharji delajo največ napak. Če jih pečemo pri visoki temperaturi, bodo na koncu prekuhana in izsušena. Prava izbira je počasno pečenje na srednji temperaturi, ki pa ne sme trajati predolgo. Z ognja jih moramo odstraniti, še preden so popolnoma pečena. Topla ponev bo namreč poskrbela za to, da bodo jajca, ko jih prestavite na krožnik, popolno pečena.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje