Kam z vlakom? CNN priporoča tudi povezavo Ljubljana–Gradec

Magazin 19. Feb 202221:17 > 22:50
Železniška postaja v Ljubljani
PROFIMEDIA

CNN meni, da se ob sproščanju protikoronskih omejitev Evropo splača raziskati z vlaki. Med mednarodnimi linijami, ki so vredne nakupa vozovnice, ta ameriški medij priporoča tudi pot z vlakom od Ljubljane do Gradca.

Evropski nočni vlaki so že skoraj izginili, nakar so začeli doživljati svoj preporod. Tudi sicer se prevozniki nove potnike trudijo pridobiti z udobjem in nizkimi cenami, piše CNN.

Kam torej na potovanje v letu 2022?

Po oceni CNN se splača tudi na pot z vlakom od slovenske prestolnice do Gradca. Avstrijski ÖBB je namreč vzpostavil direktno železniško povezavo med Ljubljano in Gradcem. Pot traja tri ure in 17 minut, vlaki pa iz Ljubljane odpotujejo tudi v popoldanskih urah.

CNN omeni tudi železniško povezavo med Ljubljano in Budimpešto, a, kot navaja, ta pot ni najkrajša, saj vlaki potujejo preko Avstrije.

CNN je sicer na seznam atraktivnih evropskih železniških povezav uvrstil povezavo Dunaj–Pariz, Amsterdam–Zürich, Genova–Neapelj, Bruselj–Praga, Madrid–Barcelona, Pariz–Milano, London–Edinburg, Cuneo–Nica, Ancona–Fabriano, Dunaj–Frankfurt, Palermo–Messina, Dunaj– Cluj-Napoca.

Kmalu pa bodo po navedbah tega medija zaživele tudi te povezave: Gradec–Varšava, Paris–Lyon, Gradec–Berlin, Stockholm–Hamburg, Zürich–Rim in Praga–Lvov.

Komentari

Vaš komentar